Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa-målvaktens revansch efter kritiken: "Det är helt klart en skönare känsla nu"

/

Han gör sitt livs första slutspel efter en debutsäsong i Villa som har varit upp och ner.
Inför den andra kvartsfinalen mot Vetlanda berättar målvakten Jesper Thimfors om den tunga perioden innan VM-uppehållet, kritiken från fansen – och vändningen.
– Nu har jag som bäst självförtroende, säger 27-åringen.

Annons

MISSA INTE: Bandypuls tv-sänder Vetlanda-Villa, kvartsfinal 2

Jesper Thimfors, som är fostrad i Otterbäckens BK, värvades från Kungälv till Villa Lidköping förra våren när David Borvall inte fick fortsatt förtroende och lämnade för Vänersborg.

Under sin första säsong i serietvåan Villa, som släppte in minst antal mål (77) i elitserien, har han blandat och gett. I vissa matcher har han varit bra, i andra sämre. Det är också målvaktens personliga uppfattning.

– Jag hade en första halva på serien där det inte hände så mycket. Sedan kom jag in i en sämre period innan VM-uppehållet då det hände lite väl mycket grejer i flera matcher i följd. Då gick det tyngre och det var inte så kul, det är inget att sticka under stol med, säger Jesper Thimfors.

LÄS ÄVEN: Ödmjuk Andersson minns Villas senaste final

Under den specifika perioden fick den reslige målvakten också utstå kritik, inte minst från supportrar som vädrade sitt missnöje öppet.

– Jag struntar väl egentligen i vad som skrivs i sociala medier. Samtidigt har jag haft bra stöd från lagkamraterna även om det inte varit en så stor grej, det blir nog större runt omkring. Alla spelare har bättre och sämre perioder under en säsong och jag har svårt att se en målvakt komma undan helt. Misstag händer, sedan handlar det lite om vad man gör efter det.

Hur är det att göra en debutsäsong, som målvakt dessutom, i ett lag som Villa som det är så mycket uppmärksamhet kring?

– Det är bara kul att intresset finns. Den stora förändringen för mig har varit hur mycket mindre man haft att göra i matcher. När jag spelade i Kungälv och Gais kom det något att jobba med kontinuerligt. Nu spelar vi så bra i försvarsspelet att i vissa matcher är det fem avslut på mål, säger Jesper Thimfors.

– Även om du inte har så mycket att göra så måste du mentalt fokusera hela tiden. Det var jag beredd på när jag kom hit, men samtidigt har det krävts ett större jobb än jag trodde. Nu har man fått komma på olika strategier för att hålla sig i gång och det känns mycket bättre nu än i början av säsongen.

LÄS ÄVEN: Holgersson tippar kvartsfinalerna

Har du upplevt någon press?

– Det skulle jag inte säga, men samtidigt finns det en press från varandra i laget. Men så ska det vara när man spelar i ett så bra lag som jag gör nu. Det får en att vara mycket bättre på träningarna. Jag jobbar mycket hårdare på träningarna här än jag kanske gjort förut. Det är positivt förstås och det är så man utvecklas.

I kväll ställs Villa Lidköping mot Vetlanda i kvartsfinal 2 i Sapa Arena. Villa vann första matchen med 7–2 i lördags. Jesper Thimfors fick en drömstart i sitt livs första slutspel och räddade bland annat ett friläge.

LÄS MER: Villas rivstart och defensiv sänkte Vetlanda

– Jätteskönt att få den starten. Så bra som det har känts nu har det inte känts på hela säsongen. Det är nu jag har som bäst självförtroende och det bästa spelet i mig. Det är helt klart en skönare känsla nu än i början, säger Jesper Thimfors.

– Men det är bara att ladda om. Jag hade gärna gått glad i flera veckor, men det funkar inte riktigt så och det är det som är kul också. Det är det här man sneglat mot ganska länge nu.

Det var den här typen av matcher du kom till Villa för att spela?

– Det var det jag kände, åt vilket håll karriären skulle gå. Nu fick jag chansen och den tog man direkt för att få vara med om sådana här matcher när det drar ihop sig. För Kungälvs del är det liksom klart för säsongen nu och det hade känts jättemärkligt för mig. Det är nu man känner att det börjar på något sätt.

Är det upp till dig att spika igen nu då för att Villa ska vinna det där efterlängtade SM-guldet?

– Jag lägger inte så stor press på bara mig. Vi har ett riktigt bra försvarsspel och i elitserien skiljde det 33 insläppta mål mot för förra året, så lite mål som Villa släppt in den här säsongen har man nog aldrig gjort. Det är lagets förtjänst och kan vi fortsätta med det här försvarsspelet kommer vi ha bra chans i alla matcher.

Vetlanda i kväll. Hur går det?

– Det kommer bli en riktigt tuff match, men orkar vi ladda om och komma lika bra förberedda som i lördags så har vi jättebra chans. Det kommer se helt annorlunda ut i kväll och det kommer förmodligen krävas ett ännu större jobb för att vinna.

LÄS MER: Villa-spelare uttagen i Veckans lag

Mer läsning