Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa vände i dörren

/
  • Anders Svensson får fundera vidare på sin framtid sedan ett par svenska spår kallnat.

De svenska spåren har kallnat för Ander Svensson.
Något överraskande för den tidigare landslagsmålvakten – som var inställd på en långresa till Lidköping den här veckan.
– De ringde i tisdags och sa att det inte blir något, säger Svensson.

Annons

Det såg så ljust ut inför den kommande säsongen, med flera klubbar med matchen om att få Anders Svensson i mål. Men nu ser det dystrare ut.

Särskilt efter tisdagens överraskande samtal från Villas klubbchef Jonas "Sparris" Johansson.

– Jag skulle åka ner till Lidköping under den här veckan när vi pratade i helgen. Men då ringde "Sparris" och sade att det var off, säger Anders Svensson.

Hur mycket hade ni pratat innan?

– Vi har pratat om ett tvåårskontrakt, det hade vi gjort så att det inte skulle bli en kort lösning. Men efter att "Sparris" pratat med tränaren Johan Sixtensson så hade de, om jag fattat rätt, kommit på att de ville ha en ännu längre lösning.

Surt?

– Det är bara att acceptera, men lite förvånad är jag att de inte ville gå lite längre, även om det i slutändan inte hade blivit något. Men det kändes som om de var sugen. Och själv kände jag att om man inte ska spela i Hälsingland så är Villa Lidköping en av få klubbar man skulle kunna tänka sig med allt som finns runt bandyn där.

Ett till lag som Anders Svensson varit i kontakt med, om än inte i lika stor omfattning som med Villa Lidköping, är storsatsande Vänersborg.

– Vänersborg var det inte lika mycket med, jag har mest haft kontakt med Jocke Hedqvist som varit ombud. Men sedan så hade (David) Borvall rätt som det var skrivit på, och då blev det inte något mer där heller, säger Anders Svensson.

Hur är det med Edsbyn, finns de med i bilden?

– Det är naturligt att jag för en dialog med Edsbyn även om vi inte har pratat något kontrakt. Det är ju ändå som min moderklubb. Man stöter ju på Thomas Liw och "Kuben" (Magnus Olsson) lite då och då, så det är inga konstigheter.

Med de svenska spåren borta så återstår Ryssland. Hans förra kubb Volga finns med i bilden – samt en till ligaklubb. Men där blir det inga mer konkreta kontakter förrän efter VM.

– Men det kan dyka upp mer, man vet aldrig med Ryssland. Och sedan, vem vet om det är fler svenska klubbar som kommer med i bilden, säger Anders Svensson.

Hoppet lever?

– Det är inga 2014-vibbar ännu, absolut inte. Nånstans ska jag hitta att spela.

Mer läsning