Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villas doldis glänste mot Bollnäs – hyllar publikfesten i semifinalserien: "Det är en dröm"

/

Villa har kopplat ett supergrepp om Bollnäs i semifinalserien.
Bland stjärnorna i hemmalaget var det doldisen Mattias Johansson som klev fram när Villa vann med 7–3 på onsdagen.
– I dag är det mycket som stämmer, säger anfallsavbytaren.

Annons

5 065 åskådare såg Villa Lidköping vinna med 7–3 mot Bollnäs på onsdagskvällen.

Men det var inte i huvudsak stjärnor som Johan Esplund och Daniel Andersson som gjorde störst avtryck i Sparbanken Lidköping Arena. David Karlsson gjorde förvisso fyra mål, men det var Mattias Johansson som utsågs till matchens lirare efter ett mål, en assist och hårt arbete som resulterade i fler Villa-mål.

– Jag har slitit mycket i de här tre matcherna och det är lite skönt att få utdelning i poängskörd också. Det är alltid en skön energiboost för en själv, säger anfallsavbytaren, som gjorde 2–0 efter en drömpassning av Jesper Eriksson.

– Jag har mycket energi och det är just det jag vill bidra med. I dag lyckas jag till och med göra något mål, men jag försöker skicka energi med mitt jobb och min frenesi och det smittar av sig.

Villa vann första semifinalen med 8–1. Efter förlusten på Sävstaås i lördags tycker Mattias Johansson att semifinal 1 upprepade sig på onsdagskvällen.

– Det är ganska likt första matchen här. Vi spelar mycket smartare än på Sävstaås med mer folk i anfallen och mer tålamod, då blir vi tunga. Bollnäs orkar inte riktigt hela matchen och vi känns lite tyngre. Sedan har vi 5 000 i ryggen här, det ger några extra procent.

Vad säger du om publiksiffran?

– Helt, helt, helt otroligt. Jag hoppas det blir samma stämning på Sävstaås på fredag. Det är en otroligt fräck semifinalserie rent publikmässigt. Det är en dröm att kliva ut som spelare.

Vad kan stoppa er från final nu?

– Det blir en otroligt tuff match på Sävstaås. Bollnäs är grymma hemma, men vi ska ge allt för att avgöra där. Gör vi inte det har vi en extra matchboll här hemma. I slutändan hoppas jag att vårt spel och vi tillsammans ska ta oss till Tele2 Arena.

Mer läsning