Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villas försvarsgeneral: "Att få slå Vänersborg inför säkert tusen villaiter – då njuter man"

Villa Lidköpings flygande start på elitserien fortsätter.
Efter 6–3-segern mot rivalen Vänersborg hyllas insatsen av liberon Martin Johansson.
– Vi maler ner lagen, säger han.

Annons

Fyra segrar och en oavgjord på de fem första matcherna. Villa Lidköpings start på elitserien visar att laget kan komma att utmana på allvar den här säsongen.

På fredagskvällen slog man Vänersborg efter ett rafflande derby i Arena Vänersborg inför drygt 3 600 åskådare. Efter en stark första halvlek av hemmalaget vände Villa och vann efter paus.

– Helt underbart. Och på sättet vi gör det. Båda lagen leder om vartannat, därför är det riktigt skönt att vi får avgöra och gå segrande ur striden, säger Martin Johansson, som lyfter fram laginsatsen efter den tunga segern.

– Vi jobbar så enormt för varandra, det är framför allt det. Det är en riktig lagseger och jag tror att det var sex olika målskyttar. Det visar bredden och det var väldigt många som var bra i dag, fortsätter liberon, som stod för ett mål och en assist.

Vad betyder det för er att slå Vänersborg i Vänersborg?

– Väldigt viktigt. Det är inte kul att få stryk av dom. Att få slå Vänersborg på bortaplan inför säkert tusen villaiter, det gör att man njuter ännu mer. Vi blev väldigt trötta där ett tag när Vänersborg pumpade på, men med lagmoralen lyckades vi vända tillbaka igen. Klart att det känns bra, jag är så himla glad att vi vann det här, säger Martin Johansson, som känner att Villa har hittat rätt efter en tung höst.

– När vi inte fick resultaten med oss på försäsongen har vi fått lägga fokus på elitserien. Nu börjar vårt spel sitta, vi maler ner lagen. Vi har släppt in tolv mål på fem matcher, så det är klart att vi har gjort det bra tillsammans. Vi kommer långt med att släppa till lite mål när vi ändå har det offensiva i oss.

Mer läsning