Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villas klubbchef om rivalens supersatsning: "Kul att det äntligen blir lite match"

IFK Vänersborg storsatsar och har värvat tre ryska stjärnor. Svaret från rivalen Villa Lidköping? En passning från klubbchefen Jonas "Sparris" Johansson. – Nu kanske de närmar sig oss i alla fall, säger han.

Annons

IFK Vänersborgs supervärvningar av Pavel Bulatov , Nikita Ivanov och Sergej Lomanov Jr har ekat i bandy-Sverige den senaste veckan.

Nu kommenterar Villa Lidköpings klubbchef Jonas "Sparris" Johansson för första gången rivalens jättesatsning mot toppen.

– För det första är det fantastiskt kul för elitserien med klubbar som satsar. Det kommer säkert att öka på intresset för serien i sin helhet och det är glädjande. Sedan ska man inte sticka under stol med att man så klart är avundsjuk, allt annat vore dumdristigt att säga.

Men trots den ryska satsningen sex mil västerut säger sig Jonas Johansson sitta lugn i båten. Villas klubbchef pratar om en stark stomme och nästan intakt startelva från förra säsongen där bara ordinarie högerhalven Lars Fall lämnat. Med Mattias Johansson och Johan Malmquist på minuskontot och Axel Ekholm och Christoffer Norin på plussidan tippar Jonas Johansson att SM-tvåan Villa blir ännu starkare.

– Det finns inget som säger att vi är sämre än i fjol, snarare bättre, säger han, utan att stänga värvningsdörren på något sätt.

– Vi följer utvecklingen på marknaden och det känns som att det fortfarande kan hända mycket i alla ligor.

Villa Lidköping.

Du följer vad som händer i Ryssland?

– Klart man följer utvecklingen i såväl Finland som Ryssland, vi pratar om spelare som är i toppskiktet av världsbandyn. Skulle man inte göra det som sportsligt ansvarig, då är man fel på det, säger Jonas Johansson, som återkommer till Vänersborgs satsning.

LÄS ÄVEN: Hägglund: Satsningen är underbar - men...

– Men i nuläget har vi inte de finansiella musklerna för att ge oss in i den typ av affärer som våra kollegor gjort. Spelarna är finansierade av externa medel och den typen av finansiärer har inte vi och jobbar inte med.

Han fortsätter:

– Det är bara att gratulera, det är jäkligt läckert och man kan inte säga något annat. Alla vill ha den möjligheten att finansiera spelare. Sedan om det är den mest vettiga lösningen långsiktigt kan man fundera på. Det bästa för oss är att bygga ett eget starkt spel, en stark organisation och ungdomsverksamhet som i sin tur ska bidra till att vi står på egna ben. Vi är övertygade om att vi gör rätt saker för vår verksamhet.

Ni jagade Maxim Ishkeldin förra våren. Hur hade ni finansierat den värvningen om den gått i lås?

– Vi hade en annan situation med kontraktsläget då. Nu har vi hela truppen fylld, det hade vi inte då vid den tiden. Dessutom hade vi lite mer ledigt utrymme i spelarbudgeten då.

LÄS MER: Villa intensifierar jakten på Ishkeldin

Slutligen: Du, det kan bli heta derbyn nästa säsong?

– Det är kul att det äntligen blir lite match. Nu kanske de närmar sig oss i alla fall, säger Jonas "Sparris" Johansson.

Villa Lidköping vann båda västderbyna mot IFK Vänersborg förra säsongen – 6–3 i Arena Vänersborg och 5–1 i Sparbanken Lidköping Arena.

Mer läsning