Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villas rivstart och defensiv sänkte Vetlanda: "Klantigt av mig men vi spelar smart i övrigt"

/

En drömstart på matchen och en snudd på felfri defensiv.
Då tog Villa Lidköping enkelt initiativet i kvartsfinalserien mot Vetlanda.
– Vi avgjorde matchen i första halvlek, säger landslagsliberon Martin Johansson efter 7–2-segern.

Annons

Nästan omedelbart i den första kvartsfinalen öppnade sig ett hav av ytor för Vetlanda, när Daniel Johansson rann igenom för gästerna. Men Johansson lyckades inte förvalta läget – någonting som han med facit i hand verkligen borde ha gjort.

För efter det visade Villa varför laget släppte in minst mål i elitserien, och Vetlanda fick inte så många fler lägen. Hemmalagets försvarsspel var stabilt, tryggt och säkert matchen igenom. När storfavoriten dessutom visade prov på effektiv offensiv så hade Vetlanda ingenting att sätta emot.

I den tredje minuten satte 19-årige Martin Karlsson 1–0, och Martin Johansson fyllde på till 2–0. Innan matchuret passerat 18 minuter hade ytterligare två kassar ramlat in och Villa hade kontroll på matchen med 4–0 i ryggen.

– Vi var riktigt effektiva, det var skönt. En riktigt bra start och en bra match rakt igenom av oss överlag. Vi avgjorde matchen i första halvlek, säger Martin Johansson.

Drömstarten gav Villa arbetsro inför knappt 3 500 på läktaren, och Martin Johanssons hörnmål var signifikativt för de fasta situationer som fungerade väldigt bra för hemmalaget.

– Det var skönt, vi hade riktigt bra hörnskytte i dag. Det blev några mål och farligt på nästan varenda hörna som vi fick.

Vetlandas enda mål i den första halvleken kom när just Martin Johansson tog lite för lång tid på sig när han skulle ta ner bollen. Vetlandas skyttekung Joakim Andersson högg direkt, snodde bollen och reducerade till 1–4.

Ett av väldigt få defensiva misstag från både Johansson och Villa Lidköping, som till slut vann med 7–2.

– Ja, han gick innanför där. Det var lite klantigt av mig, men vi spelar smart i övrigt och Vetlanda får inte några omställningar, som dom är riktigt bra på. Vi gick runt och spelade smart, då lyckas dom inte luckra upp oss, säger Villaliberon.

I och med segern sätter Villa press på Vetlanda inför returmötet i SAPA Arena på tisdag. En arena där Villa är ett av få lag som har vunnit i år.

– Det blir en rolig match, dom har varit skitstarka hemma. En stentuff match för oss, säger Johansson.

Nyblivne rekordmannen David Karlsson svarade för två av Villas mål. Efter matchen var han nöjd med lagets insats.

– Vi spelar fantastiskt bra stundtals, stabilt defensivt även om vi släpper in någon hör på slutet, sade han i Bandypuls TV-sändning från matchen.

Inför returen laddar Karlsson om med nerjoggning, isbad och bastu. Och att det blir ett intensivt spelschema framöver, det välkomnar den nyblivne rekordmannen.

– Det är underbart att få äta, leva och skita bandy, säger han med ett skratt.

Mer läsning