Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villatränaren efter kvartsfinalkrossen: "Vi kan absolut gå hela vägen"

/

Det var inte helt oväntat.
Villa fortsätter att gå fram som en ångvält i slutspelet.
Vetlanda städades undan i tre raka matcher.
– Vi var varit numret större hela tiden, säger tränaren Johan Sixtensson.

Annons

Villa har varit skoningslösa mot Vetlanda. Lidköpingslaget behövde bara tre matcher att lösa semifinalbiljetten. 7–2, 8–2 och avslutande 9–4 i den tredje och sista matchen är siffror som talar för sig själva.

– Det var skönt. Det måste jag säga. I kväll var det lite segare från start jämfört med de andra matcherna. Men det lossnade i andra i stället. Vi var varit numret större hela tiden, tycker jag. säger Johan Sixtensson.

Gick det lättare än ni trodde?

– Det har det gjort kanske. Vi har varit effektiva framåt och satte också de första målchanserna i varje match och fått ett överläge. Det betyder mycket. Men Vetlanda har gjort en jättebra säsong. De har ett ungt lovande lag med en fin framtid framför sig. Men samtidigt är det många som inte varit i ett slutspel tidigare. Vi kunde växla upp på ett helt annat sätt än vad de klarade av.

LÄS MER: En ödmjuk Daniel Andersson på guldjakt minns Villas senaste final

David Karlsson behövde bara fyra minuter innan han spräckte målnollan inför hemmapubliken efter en straff. Men Villa hade svårt att få spelet helt att stämma under den första halvleken.

– Vi var ändå rätt så lugna. Vi pratade mest om att ha tålamod och passa oss för deras omställningar. De är luriga. Men vi förstod samtidigt att de inte skulle orka spela med ett sådant lågt försvarsspel eftersom vi hade så mycket boll, säger Sixtensson.

Avgörandet kom också i inledningen av andra. Daniel Andersson blev fälld precis utanför straffområdet med utvisning som följd. Och med två spelare mindre på planen kunde återigen David Karlsson, nu som andraskytt, pricka in 4–2 efter ett frislag.

5–2 kom i den 54:e minuten när Daniel Andersson fick fullträff på en hörna.

Strax efter satte Martin Karlsson spiken i kistan när han vispade in bollen från nära håll.

Saken var klar.

Villa är vidare i slutspelet.

Resten av matchen blev en defilering.

Det är kul att vara tränare för Villa nu, va?

– Haha! Ja, jag klagar inte. Det finns dom som har det värre.

Hur bra är ni i år?

– Det är som vanligt i ett slutspel. Det gäller att alla är friska och krya. Det är bara att titta på de andra lagen. Vi har haft jättetur än så länge. Och om vi bara prickar formen kan vi absolut gå hela vägen. Vi är i semifinal och då har vi alla möjligheter att göra det. Att ha någon annan målsättning vore dumt.

Edsbyn eller Bollnäs. Vilken motståndare föredrar du att möta i semifinal?

– Tyvärr. Jag måste vara helt ärlig och säga att jag inte ens funderat på det. Jag har varit inne i min egen bubbla. Men jag har förstått att det skulle bli jämnt mellan lagen, säger Johan Sixtensson.

LÄS MER: Villas rivstart och defensiv sänkte Vetlanda: "Klantigt av mig men vi spelar smart i övrigt"

LÄS MER: Villas taktiska drag gav drömstart efter 21 sekunder: "Helt plötsligt blir man serverad 1–0"

Mer läsning