Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villatränaren om semifinalmotståndet: "Bollnäs har börjat spela lite större"

/

Villa och Bollnäs – elitseriens två tätaste försvar ställs mot varandra i semifinalen.
Det är dessutom två snarlika lagbyggen som ska mäta krafterna på vägen mot Tele2 Arena.
– Bollnäs har börjat spela lite större och allt går inte bara via "Bella" och Hellmyrs, säger Villatränaren Johan Sixtensson inför semifinalens första rond.

Annons

Villa Lidköping avfärdade Vetlanda med tre raka segrar och var snabbt klart för semifinal. Däremot fick man vänta en stund innan motståndet blev klart.

Det krävdes en femte och avgörande match för att utse en vinnare i kvartsfinalserien mellan Bollnäs och Edsbyn.

– Jag hade trott på förhand att det skulle bli Bollnäs, men jag trodde inte att Edsbyn skulle ta det så långt som till fem matcher. Det var starkt, säger Johan Sixtensson om det utdragna hälsingedramat.

Läs mer: Muhrén om comebacken: "Var en chock för kroppen"

I grundserien var Villa tätast av samtliga lag och släppte i snitt in 2,96 mål per match. Bollnäs var nästan lika starkt – med bara fyra fler insläppta mål totalt.

Likheterna mellan lagen slutar inte heller vid den defensiva styrkan. I båda kollektiven finns dessutom ett par extra pådrivande storstjärnor – och längst fram är det tydligt vem som ska stå för majoriteten av målen i form av David Karlsson för Villa och Christian Mickelsson för Bollnäs.

– Bollnäs är ett starkt kollektiv. Naturligtvis med spetsar, alla vet om Hellmyrs och Berlin och i mina ögon även Helavouri. Dom har ett starkt innerförsvar och totalt sett är vi ganska lika som lag, säger Johan Sixtensson.

Villatränaren ser även en stor skillnad på hur Bollnäs agerade i det tidiga mötet mellan lagen i november, då Villa vann med 4–2 på hemmaplan, och det senare i slutet på januari då Bollnäs segrade med 5–4.

– Bollnäs har utvecklat sig ganska mycket, det märktes när vi mötte dom på Sävstaås. Dom har börjat spela lite större och allt går inte bara via "Bella" och Hellmyrs. Det är en styrka och en av anledningarna till deras lyft.

Se även: Höjdpunkterna från Villas tredje seger mot Vetlanda

Efter tre raka vinster i kvartsfinalen har Villa i lugn och ro kunnat fokusera på semifinalsuppladdning – med matchfritt i dryga veckan.

– Först tog vi ledigt lördag-söndag så att vi skulle slippa se varandra på några timmar, det blir väldigt intensivt under slutspelet. Sen har vi tränat på med ganska hög intensitet måndag och tisdag. Onsdag lite lugnare med detaljer och diskussioner om saker på banan.

Sixtensson och Villa Lidköping kan räkna med nya publikfester hemma i Sparbanken Arena. Och det märks att intresset når ännu högre höjder i den bandytokiga staden när ett SM-guld finns inom räckhåll.

– Det påtalas hela tiden hur bra eller dåliga vi är. Men det är bara positivt, med spänning i luften när det är dags för semi. En önskan är att alla fick vara aktiva i Villa under en säsong, för det är något speciellt och svårt att förklara stämningen här. Vi är otroligt glada att vi har ett sånt intresse och en sån publik som stöttar oss hela tiden.

Och att Johan Sixtensson trivs i den miljön är tydligt. Nyligen förlängde han sitt kontrakt med Villa med ytterligare två år.

– Det finns inte så mycket att klaga på, klubben ville förlänga med två år och jag tycker att det har fungerat bra. I år har jag fått lite mer arbetsro och jag har svårt att tänka mig en bättre arbetsplats. Jag älskar varenda dag som jag kommer ner till omklädningsrummet och arenan.

>>> Se även: Bandypuls TV-sänder första semifinalen mellan Villa och Bollnäs!

Mer läsning