Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visset för veteran

/
  • Det blev en lika snabb som tung sorti för Daniel Välitalo och Edsbyns IF.

Det var en vissen veteran som deppade efter Edsbyns snabba sorti ur slutspelet.
– Tja, hatten av för Villas tålamod, säger mittbacken Daniel Välitalo.
Som var på rätt plats i de flesta situationer i den tredje kvarten, precis som hela Edsbyn.

Annons

– Vi hade en gameplan som vi följde till punkt och pricka, och som alla var med på också. I kväll mötte vi dem med deras egen metod, och det är ju så lite som fattas till slut, säger den slitstarke 38-åringen, med fyra år kvar på sitt långtidskontrakt.

Och om det var lite svajigt i tisdagens bortamatch, så bevisade Välitalo sitt givna värde den här gången.

Såväl backlinjen som Välitalo var mycket stabila i den tredje kvarten på hemmais, där går inte att önska mer.

Blixtsnabbe rusaren "Väli" käkade upp hörna på hörna, och höll den defensiva skärpan uppe hela den här långa kraftmätningen.

– Det funkar inte att bjuda på några lägen alls i den här typen av matcher, och det gäller alltid att stå emot ett antal kontringar också. Och just den biten hanterade vi bättre den här gången, säger Välitalo, som menar att det ändå fungerade bättre att möta Villa med deras egen metod.

– Kanske hade vi lite för höga ambitioner i den första matchen här hemma, det blev ganska öppet och vi bjöd på för många enkla lägen. Så blev det ju inte den här gången, åtminstone. Och till slut var vi så nära att lyckas också, säger Daniel Välitalo, men ser samtidigt att det där lilla extra fattades sett över även hela den här kvartsfinalserien.

– Alltså, den nivå vi höll i kväll, den har vi ju kapacitet att hålla under en längre period. Men i de tidigare matcherna var vi inte riktigt på plats, och kom inte upp i tillräckligt bra nivå.

Daniel Välitalo är samtidigt stor i nederlagets stund, och ger en eloge till ett smart spelande Villa Lidköping.

– Det är faktiskt bara att lyfta på hatten för ett sådant oerhört tålamod, det klarade att bara ligga och vänta på våra misstag.

Välitalo lyfter också på hatten för Edsbyns straffskyttar.

– Mäktigt att bara våga kliva fram. Om jag skulle tagit någon? Nä, nä, jag har helt enkelt inte den kapaciteten, säger Daniel Välitalo – och suckar lite lätt.

– I morgon är det bara att börja träna för nästa försök. Men just nu känns det ju inte alls bra, det här var såklart en missräkning. En väldigt stor missräkning, säger Välitalo, en smula skakad och rörd av att få respass i tre raka kvartsfinaler mot Villa Lidköping – igen.

Mer läsning