Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-anfallaren efter åttonde raka segern: "Vi har svårt att bli nöjda"

Vänersborg krossade Broberg i fredags.
På tisdagen blev laget överkört – på hemmaplan – av Västerås SK som tog åttonde raka segern.
– Vi känner oss otroligt starka, säger tvåmålsskytten Ted Bergström efter 8–2-segern i väst.

Annons

Västerås SK fortsätter den senaste månadens totala dominans i elitserien. På tisdagskvällen körde laget över Vänersborg med 8–2 på bortais – samma Vänersborg som krossade Broberg med 9–1 på Hällåsen bara fyra dagar innan.

Inget tycks kunna stoppa VSK som efter chockförlusten hemma mot Kungälv (4–5) den 4 november nu radat upp åtta raka segrar på fyra veckor.

– Inte när vi spelar som vi gör i dag. Det känns fantastiskt bra att få en sådan här urladdning mot ett så bra lag, säger Ted Bergström, som gjorde två mål mot Vänersborg.

Bakom Västerås SK:s imponerande segersvit ligger inte bara ett starkt lag på papperet. Moralen i truppen tycks, enligt Ted Bergström, vara att aldrig slå sig till ro och bli bekväm.

– Vi har ganska svårt att bli nöjda och vi har en exceptionellt bra tränare (Michael Carlsson). Han ligger på oss hela tiden och lämnar inget åt slumpen. Det finns inget utrymme att slappna av i den här gruppen. Det är en otroligt hård konkurrens och man vill hela tiden bli bättre, säger han.

Ted Bergström fortsätter:

– Vi är väldigt bra på att göra varandra bra och ge varandra utrymme i ett så pass bra lag. Det är många som vill göra mycket och det får vi energi av. Då är vi svårstoppade.

Efter storsegern i Vänersborg väntar nu en veckas uppehåll för Ted Bergström och nästan hela Västerås SK. Det är bara Andreas Bergwall som är uttagen till landskamperna mot Finland och Ryssland i finska Borgå kommande helg.

– I morgon (onsdag) ska vi vila och börja förbereda oss inför nästa match. Det är bara en vecka med uppehåll, så det blir något extra styrkepass i slutet av veckan. Sedan är det bara att ladda och fokusera igen, säger Ted Bergström.

Mer läsning