Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK anmälde Mossberg – nu svarar SAIK med ny anmälan

Västerås SK har anmält Daniel Mossberg för attacken på Simon Jansson i onsdags.
Nu väljer SAIK att anmäla Jonas Nilsson för tacklingen på Linus Forslund i semifinal 2.
Det bekräftar Lars Wennerholm på Svenska bandyförbundets tävlingsenhet.

Annons

TV: Se när Mossberg sänker Jansson

Den stora snackisen i bandy-Sverige de senaste dagarna har varit Daniel Mossbergs klubbskaft i sidan på Simon Jansson. På torsdagen valde Västerås SK att anmäla SAIK-anfallaren för tilltaget.

Men nu anmäls även Västerås SK av Sandviken för en incident i söndagens semifinal där mittfältaren Linus Forslund åkte på en hjärnskakning av anfallaren Jonas Nilsson. Det bekräftar Lars Wennerholm som jobbar på Svenska bandyförbundets tävlingsenhet.

– De har gjort en anmälan från matchen i söndags. Men jag hoppas inte att det är en "motanmälan", då är man nere i sandlådan.

LÄS MER: VSK anmäler Mossberg

Han berättar också att SAIK övervägt att anmäla Simon Jansson för en förseelse mot Christoffer Edlund tidigare under semifinalserien, men tidigt på fredagsmorgonen kunde Lars Wennerholm inte bekräfta om det inkommit en anmälan även i det fallet.

– Inte som jag vet just nu, jag har inte suttit framför datorn än, men det kan ha kommit in. Enligt RF:s (Riksidrottsförbundet) regler kan man anmäla en händelse i upp till två månader, säger han.

Vad handlar den situationen om?

– Det har hänt i någon av slutspelsmatcherna hävdar SAIK, en sammanstötning mellan spelarna. Vi får avvakta och se om vi får en anmälan.

LÄS MER: Janssons svar på Mossbergs ursäkt

I fallet där Daniel Mossberg anmälts av Västerås SK har Svenska bandyförbundet för avsikt att ta beslut under dagen. SAIK-anfallarens fortsatta medverkan i semifinalserien, och slutspelet, är därmed högst oklar.

Vad gäller Sandvikens anmälan mot Västerås SK är det mycket som ska till för att något ska hinna hända innan kvällens match i Göransson Arena.

– Det kom så sent i går kväll. Vi har inget klart besked från disciplinnämnden om det kommer under dagen eller senare. De jobbar med den, men det är tighta marginaler. Det ska göras efter normerna som finns och det är fem personer som ska titta på det här och sedan komma fram till beslut. Det är inget man rycker ur fickan, säger Lars Wennerholm.

Mer läsning