Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK anmäler Mossberg – förbundet siktar på snabbt beslut

Det blev den tredje semifinalens mest omdebatterade situation.
Nu agerar Västerås SK och anmäler Daniel Mossberg för händelsen där Simon Jansson blev skadad.

Annons

Simon Jansson gjorde 2–1 för VSK mot Sandviken i mitten på den första halvleken. Bara minuter senare tvingades den offensive stjärnan lämna isen – efter att Sandvikens Daniel Mossberg satt in en "butt-ending" i sidan på honom.

Läs mer: Se den omtalade händelsen där Simon Jansson blir skadad

– Det är en avsiktlig handling och jag tycker det borde få konsekvenser. I andra sporter är det där åtta-tio matchers avstängning, sade VSK-tränaren Michael Carlsson tidigare under torsdagsförmiddagen.

Nu agerar Västerås SK och anmäler incidenten till Svenska bandyförbundets disciplinnämnd.

Klubbchefen Michael Campese kommenterar situationen så här på klubbens hemsida:

– Vi tycker att händelsen ska granskas. Det ska tilläggas att en sådan händelse ska rapporteras oavsett vilken match det handlar om. Vi har tagit ett enhälligt beslut i klubben. Daniel (Mossberg) är en spelare som inte brukar göra så här, det svider lite att det är han. Men den här gången kan vi inte ta hänsyn till det, säger Campese, och utvecklar kritiken.

– Vi har tittat på situationen hela dagen och man ser tydligt att bollen nere på isen, Daniel gör ingen ansats att spela på bollen överhuvudtaget, det är en klubba rätt in i revbenet på Simon. Det där kan vi inte ha på bandybanan.

Förbundet siktar på att komma med ett beslut om eventuell avstängning innan den fjärde semifinalen på fredagskvällen.

Det är ännu oklart om Simon Jansson kommer att kunna spela matchen, som Västerås är piskat att vinna för att hålla semifinalserien vid liv.

Mer läsning