Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-backen hyllar Vänersborgs värvning av Lomanov: "Det här behöver bandyn"

Sergej Lomanov är klar för IFK Vänersborg. Då jublar Patrik Sjöström å sportens vägnar. – Han är väl en av världens bästa och det är bara kul för svensk bandy, säger VSK-backen.

Annons

I fredags bekräftade IFK Vänersborg att Sergej Lomanov Jr, en av världens absolut främsta bandyspelare, är klar för klubben.

– Jag vågar påstå att Lomanov Jr är den största värvningen någonsin inom svensk bandy, sade klubbens spelaransvarige Tommy Hjert då .

En som lyfter på hatten för värvningen är Västerås SK:s försvarare Patrik Sjöström.

– Det är bara kul att det är allt fler som väljer att komma hit, för det höjer ju nivån på vår serie här i Sverige. Det är jättekul för sporten och för en själv och ens utveckling att få spela mot de absolut bästa, säger han.

Patrik Sjöström.

LÄS ÄVEN: Hägglund: Satsningen är underbar - men att prata SM-guld tror jag inte på

IFK Vänersborg kom åtta i elitserien i fjol och åkte ur slutspelet redan i kvarten. Frågan är hur mycket en enskild spelare kan lyfta ett lag?

– Han är väl en av världens bästa spelare och jag tror att de kommer att gå upp några nivåer. Sedan ska de få ihop sitt spel också, där jag antar att det kan bli en blandning mellan ryskt och svenskt spel. Men visst ser det väldigt bra ut för dem och det är bara kul med mer konkurrens.

Har du mött honom?

– Det har jag. Vi har spelat några träningsmatcher mot Jenisej. Det ska bli kul att se honom i ett svenskt lag, för alla gånger vi har spelat mot ryska lag så tar nästan varenda spelare bollen själv och lirar. Han kommer ju med alla egenskaper han besitter och det ska bli kul att se hur Vänersborg får ihop det.

LÄS ÄVEN: Million: Kan bli den häftigaste elitserien någonsin (från 28/4)

Tidigare och även fortfarande är många svenska spelare som väljer att prova lyckan i Ryssland. Men inför kommande säsong har allt fler ryska spelare valt att komma till Sverige i stället. En trend som Sjöström uppskattar – inte minst för svensk bandys skull.

– Det är jättekul för dem som ser bandy, eftersom nivån kommer att höjas. Det blir fler lag som är roliga att titta på och i förlängningen kommer det att ge bättre matcher, säger han.

LÄS ÄVEN: Hedqvist dämpar förväntningarna efter ryska värvningarna

– Det är nog det här vi behöver i bandyn. Fler spelare som kan göra det lilla extra hela tiden, för det är ju sådant som publiken och folk vill se.

Mer läsning