Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-bedrövelsen efter käftsmällen på Zinken: "Vi är inte bra just nu"

Torsk efter insläppt mål på tilläggstid mot Hammarby. Mesta Mästarna VSK har förlorat två av säsongens tre första matcher i elitserien.
– Det är jävligt pissigt, säger VSK-halven Simon Folkesson.

Annons

Simon Folkesson.

1–8 borta mot Sandviken. 5–1-seger hemma mot Sirius men missnöje med spelet. Sedan förlust med 6–7 på Zinkensdamm efter att VSK sanslöst nog kommit tillbaka till ledning i andra halvlek.

Det är något som saknas för VSK just nu.

– Just nu är det jävligt tungt. Det är jävligt pissigt, säger Simon Folkesson strax efter slutsignal.

– Vi är jävligt dåliga första halvlek. Sedan kommer vi in i det mer i andra halvlek. Vi tar över matchen där. Men Hammarby är starka här. Jag vet inte.

Han tycker att VSK:s försvarsspel höll för låg nivå på fredagskvällen. Liksom det offensiva spelet.

– Vid deras mål, till exempel. Vi har chanser att rensa undan bollarna men gör det inte. Vi är inte så rejäla. Sedan klaffar det inte heller i spelet. Vi får inte i gång varandra, vi gör inte varandra bra, säger Folkesson.

VSK har vunnit SM-guld de två senaste säsongerna. Denna säsong inledde man dessutom med att vinna sitt sjunde World Cup-guld, vilket innebär att man är den bästa klubben i världen någonsin.

Men nu har man alltså fått en tuff start på elitserien.

Känner du någon oro?

– Absolut inte. Det är bara jävligt tungt nu och vi är inte bra just nu. Sådana här matcher är fruktansvärda att förlora. Men vi hade en sådan här period förra året också i början. Nu gäller det att vara ödmjuka mot varandra, inte göra saker en och en utan följa sin roll.

Nu väntar Broberg/Söderhamn hemma för VSK på tisdag.

– Ibland behöver det inte se så snyggt ut. Vi måste sätta grunderna igen så att alla får upp självförtroendet och kan göra sina saker. Vi ska bara kriga, säger Folkesson.

Mer läsning