Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK och bortgångne Victor Engström hyllas vid Rocklunda – pappan: "Det är stort"

20 SM-guld och mesta mästare. Nu har Rocklundagatan blivit symbol för VSK:s bandyframgångar. Där hyllas också bortgångne Victor Engström. – Det är ett minne, säger pappan Tobbe Engström.

Annons

LÄS ÄVEN: Här är spelschemat för elitserien 2016/2017

Rocklundagatan efter söndagens omläggning.

Sedan i söndags har en del av Rocklundagatan vid ABB Arena fått ett helt nytt utseende. Ett flertal väglinjer har ersatts med 20 stjärnor för att symbolisera Västerås SK:s 20 SM-guld.

Initiativet togs av Mikael Frisk på NCC efter att Västerås Stad beslutat att gatan skulle läggas om.

– Jag tyckte det kunde vara kul med en liten hyllning till VSK och deras 20 SM-guld, så jag frågade kommunen om det var okej och de tyckte att det var en kul grej. Jag tycker att det blev jättesnyggt. Kul också att få göra en minnesgrej för Victor. Han var fadder åt P99-laget jag var lagledare åt, säger Mikael Frisk, VSK-supporter sedan barnsben och som har varit involverad i klubbens ungdomsverksamhet i många år.

Vid den 18:e stjärnan på Rocklundagatan står namnet Victor. Det är en hyllning till VSK-spelaren Victor Engström som dog i cancer för tre år sedan, bara 24 år gammal. Han var med när laget tog sitt 18:e SM-guld och hade också nummer 18 på ryggen. Sedan Victor Engströms bortgång är matchtröja nummer 18 också pensionerad i VSK:s a-lagstrupp.

– Han har betytt väldigt mycket för många, det såg man vid begravningen när hela Västerås domkyrka var full. För familjen Engström är jag glad och för Victor i synnerhet. Han var så ung och så klok och engagerad i barn och ungdomar, så det känns fantastiskt bra, säger Västerås SK:s klubbchef Michael Campese.

Den 18:e stjärnan av 20 är en hyllning till Victor Engström.

LÄS ÄVEN: Bandyeliten gör upp på golfbanan – här är Villa-stjärnans guide

Michael Campese överraskades glatt av initiativet med stjärnorna.

– Jag visste faktiskt ingenting förrän jag själv såg bilderna. Det känns fantastiskt roligt. Vi kan väl tycka att 20 SM-guld borde synas på något sätt i stan och nu gör det ju det. Det är rätt många SM-guld och det är ju bra för stan, så jag hoppas att det tas emot positivt.

Tobbe Engström, pappa till bortgångne Victor, är berörd av hyllningen till sonen.

– Det är stort. Det är ett minne och jag hoppas att det får vara i fred, men det tror jag. Det blir lite som att man åker in på röda mattan efter att ha jobbat 14 år i föreningen, säger han.

Och det känns bra i pappahjärtat?

– Ja, det är en grej som jag tycker är häftig. Han var en stor och härlig kille som var duktig både på och utanför planen. Han var alltid omtyckt och var med i alla ungdomslandslagen och var alltid kapten, så det kanske säger något, säger Tobbe Engström.

Bild på Victor Engström från 2009 när Västerås SK gästade Jernvallen i en match mot Sandviken.

Thomas Gustavsson, materialare i Västerås SK mellan 2009 och 2013, var och tittade till

Mer läsning