Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK:s anfallare Jonas Nilsson efter derbysegern: "Tillberga är inte bra"

Västerås SK vann derbyt mot Tillberga.
Som väntat, enligt Jonas Nilsson.
– Vi ska slå dem, Tillberga är inte bra, säger VSK-anfallaren, som såg till att få ett eget "mål" bortdömt.

Annons

Jonas Nilsson gjorde ett mål när VSK slog Tillberga i ABB Arena på söndagen. Han kunde ha noterats för två. Vid underläge med 0–1 i första halvlek stötte anfallaren en boll i burgaveln. Men domartrion blåste för mål till Tillbergaspelarnas stora ilska. Då åkte Jonas Nilsson själv fram till huvuddomaren Daniel Labe och såg till att få "målet" bortdömt.

– Jag styrde bollen i gaveln och domarna blåste för mål, men det var inte mål och då sade jag det till honom, säger Jonas Nilsson.

Bara en minut senare fick Västerås SK ett mål bortdömt för gruff – helt felaktigt, enligt Jonas Nilsson.

– Det är definitivt mål. Jag förstår inte varför domarna blåste bort det. Jag skulle kanske inte ha sagt något från början, då hade det varit rättvist, säger han.

LÄS MER: Så gick det i söndagens matcher

Strax innan paus kom till slut VSK:s kvittering när Jonas Nilsson blev helt fri efter Simon Janssons förarbete. Två snabba mål av Simon Jansson och Anders Bruun i början av andra halvlek lade sedan grunden till lagets tredje seger den här veckan.

– Det känns väl okej. Vi ska slå dem, Tillberga är inte bra. Vi gör ingen jättematch, men är väldigt nöjda med den här veckan. Sex poäng, vi kan inte ta mer, säger Jonas Nilsson.

Hur var derbyfeelingen på isen?

– Jag tyckte att det var ganska snällt. Det var inte så grinigt som det kanske varit tidigare säsonger, men det gynnar väl oss att det inte blir fokus på det.

Trots drygt 2 500 åskådare i ABB Arena blev det aldrig någon derbyfest. Långa stunder var det tyst i arenan.

– Det är väl inget derby rent publikmässigt på det sättet, det är inte den rivaliteten. Det är mer rivalitet mellan spelare som spelat i båda lagen. Men det blir kanske mer på annandagen kan jag tänka mig, säger Jonas Nilsson, som efter en tuff start på säsongen fått i gång målskyttet.

– Det är så smått, det finns mer att önska. Å andra sidan känns det helt okej. Vi vinner matcherna och då känns det helt okej att peta in nån balja då och då. Det hade varit tuffare om vi inte vann matcherna, då hade det varit mer press.

LÄS MER: "Zocke" om derbyt: "Spelare verkligen hatar att förlora denna match"

Västerås SK:s tränare Michael Carlsson var både glad och lite lättad efter derbysegern.

– Skönt att vinna. Vi gör en bra match över 90 minuter. Derby är alltid derby, man är lite sugen och tar lite felbeslut innan man kommer in i det. Men vi får till det riktigt bra i andra halvlek med mycket folk i anfallen. Då är vi tunga, säger han.

Mer läsning