Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK:s damsatsning fortsätter – värvar två guldhjältar från Kareby

Västerås SK:s storsatsar inför nästa säsong. Efter tunga värvningen av Charlotte Selbekk fyller klubben nu på med ytterligare två svenska mästare från Kareby: Sara Carlström och Sophia Adolfsson.

Annons

För bara en vecka sedan gjorde Västerås SK klart med nyblivna svenska mästaren Charlotte Selbekk från Kareby. Nu fortsätter satsningen.

På måndagen gjorde klubben klart med ytterligare två guldmedaljörer i målvakten Sara Carlström och ytterhalven Sophia Adolfsson som ansluter från Kareby. Duon tog även VM-guld med Sverige i Minneapolis under säsongen som gick.

– Det har gått riktigt bra i Kareby länge, nu känns det som att det är dags att göra något annat, säger Sara Carlström till Västerås SK:s hemsida.

Att målvakten väljer VSK beror främst på klubbens satsning, men Charlotte Selbekk har också sin del i Sara Carlströms beslut.

– Absolut. Charlotte tog beslutet själv men jag och Sophia har pratat lite om det. Jag tror att jag hade lämnat ändå, men det blev ett lättare beslut att ta när man var två, säger hon.

I Sophia Adolfsson har VSK värvat en vinnarskalle som inte är blyg att tänka på Tele2 Arena redan nu, även om hon också är realistisk.

– Alltså, det är klart jag vill dit, men det är inget måste liksom. Det ska bli kul att göra utvecklingen med det här laget och vi är på god väg. Jag ser det här över en längre tid, svårt att gå in och vinna på en gång utan man får bygga upp det lite, säger hon till Västerås SK:s hemsida.

Sophia Adolfsson med boll mot AIK i SM-finalen 2015. De senaste åren har hon spelat tre SM-finaler och vunnit två guld med Kareby.

Att VSK nu värvat tre SM-guldmedaljörer inom loppet av en vecka är enligt tränaren Johan Hedfors "nästan för bra för att vara sant".

Om Sara Carlström och Sophia Adolfsson säger han:

– Det är deras egna önskemål att spela hos oss vilket gör det extra kul. De verkar tycka att det är kul med vår satsning och att vi har ett ungt lag. Det är två trevliga tjejer som kommer att passa in och vi har pratat mycket om att vi vill att de ska passa in och trivas i Västerås.

Mer läsning