Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK:s glädjebesked – halven gör comeback efter otäcka ögonskadan: "Har gått över förväntan"

/

Västerås SK behöver studsa tillbaka om man vill få ett övertag på SAIK i SM-semifinalserien.
Då gör arbetshästen Oscar Gröhn comeback – mot laget som sänkte honom i höstas.
– Jag kommer gå in och köra järnet för att se till att vi vinner, säger VSK-halven.

Annons

Oscar Gröhn sänktes av en klubba när han skulle blockera ett inspel mot Sandviken i bortamatchen under grundserien. Efter sex veckors vila gjorde han comeback mot Sirius och hann spela ytterligare en match innan VM-uppehållet.

Läs mer: Gröhn efter otäcka skadan mot SAIK: "Jag ser ingenting"

– Sedan tränade jag på under ett par veckor, innan det visade sig att ögat var sämre än tidigare och jag fick vila ytterligare några veckor, säger Oscar Gröhn.

Men förra veckan fick han grönt ljus av läkaren och kunde gå för fullt på träningarna igen.

– Jag har tagit det dag för dag och tycker att det känns bra. Det har gått lite över förväntan, faktiskt. Sedan är man fylld av energi, vilket kanske kompenserar att man inte har varit helt hundra formmässigt. Men nu har jag byggt upp en bra form och känsla under veckan.

En form som visat sig vara tillräckligt bra för att VSK-tränaren Michael Carlsson ska plocka ut honom i den trupp som ska fajtas mot Sandviken i den tredje semifinalen.

Lagen har en vinst vardera inför kvällens batalj.

– Det är häftiga matcher och ska bli sjukt kul att spela, säger han.

Hur mår ögat nu?

– Det har bara blivit bättre. Speciellt under de senaste två veckorna. Jag börjar få tillbaka synen ordentligt, vilket jag är väldigt glad över.

Carlsson beskriver Gröhn som en motor, som ska bidra med både energi och fart till VSK-maskinen.

– Med motor menar jag att han har en arbetskapacitet som gör att han orkar väldigt mycket. Dessutom är det en kraftfull och stark skridskoåkare som river upp sår hos motståndarna, samtidigt som han är bra defensivt. Nu är det dags för honom att kliva in och det ska bli väldigt spännande att se honom.

Vad vill du bidra med och vad kan fansen förvänta sig av dig?

– Att jag kommer att ge järnet och jobba hårt precis som hela laget för att se till att vi vinner. Jag är spelsugen och vill sprida energi till resten av laget, säger comebackande Gröhn.

Vad har ni tryckt på för förändringar inför den tredje matchen?

– Att vi lär studsa tillbaka på alla sätt och vis. Från allt jobb vi lägger ner till hur vi spelar. Det finns inga riktiga genvägar, utan vi måste bli tunga att möta igen.

Carlsson igen:

– Arbetskapaciteten måste upp på topp. Vårt spel går ut på att jobba hårt över hela banan, hela tiden. Vi måste bli mer ordentliga i defensiven och släppa loss offensivt. Alla måste upp en nivå nu.

>>> Du har väl inte missat? Bandypuls TV-sänder Västerås–Sandviken på onsdagskvällen!

Mer läsning