Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK:s matchhjälte: "Hammarby är en rival och det märktes"

/

Simon Jansson glänste i sin elitseriedebut med Västerås SK.
Redan efter halva matchen sjöng 24-åringens nya hemmafans hans namn.
– Det var så himla roligt att spela, säger VSK:s nyförvärv från Edsbyn.

Annons

Simon Jansson var en stor publikfavorit i Edsbyn. Det dröjde bara en halv match innan VSK-fansen sjöng "Det finns bara en Simon Jansson" i ABB Arena. Då hade anfallaren redan innan paus gjort två mål och visat vägen i 3–0-segern hemma mot Hammarby.

– Nu känns det jätteskönt. Hammarby är en rival i serien och det märktes både på publiken och på isen. Det är alltid skönt att slå Bajen, det har jag tyckt tidigare också, säger Simon Jansson som i våras lämnade Edsbyn för VSK.

SE ÄVEN: Snabbanalys: "Mästarseger av VSK – Hammarby får fundera"

– Vi går ut och tar tag i det från minut ett. Vi har en straffmiss (Patrik Sjöström vid 0–0), men vi har så bra självförtroende så sådant hämmar inte oss. Vi bara rullar på och jag tycker att vi styr och ställer matchen. Och att hålla nollan är väl ganska starkt, säger han med ett leende.

Simon Jansson berättar att han varit "pirrig" under hela veckan, men det syntes inte på isen. Utöver hans två mål – ett slagskott på hörna i krysset och ett "målskyttsmål" från nära håll – var han VSK:s bästa spelare inför drygt 4 200 åskådare.

– Pirrig, men mest förväntansfull. Man hörde att det skulle bli så mycket folk, så man har ju bara klättrat på väggarna och velat spela matchen. Jag ville bara ut på isen, det var så himla roligt att spela.

Har du hittat hem här i VSK?

– Jag tycker att jag hittat positionen på planen och var jag ska ligga och att jag kommit in i det mer och mer. I dag gick det väldigt bra med kontakten med övriga medspelare.

Mer läsning