Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK säkrade seriesegern – och 100 000 kronor: "Får grabbarna bestämma går det till en lagresa"

/

Klar bortaseger mot Kungälv på Skarpe Nord.
Nu är det i praktiken klart att Västerås SK vinner elitserien 2015/2016.
– Det är mycket som ska till för att vi ska tappa det här, säger tränaren Michael Carlsson.

Annons

LÄS MER: Så gick det i fredagens matcher

Västerås SK åkte till Kungälv och gjorde jobbet. Patrik Sjöström och Simon Jansson gjorde två mål vardera när VSK vann med 6–3 på Skarpe Nord.

Nu kan bara ett större mirakel hindra Mesta mästarna, som har fyra poäng och 22 plusmål till godo på tabelltvåan Villa Lidköping när två matcher återstår, från att vinna elitserien 2015/2016.

– Det är klart att vi har en bra chans att vinna serien nu, säger Michael Carlsson med ett skratt.

– Samtidigt vill vi avsluta bra. Vi har två tuffa matcher mot Villa och Hammarby kvar, men ja, det är klart... Vi vill inte ta ut något i förskott, men det är mycket som ska till för att vi ska tappa det här.

För seriesegern erhåller Västerås SK 100 000 kronor.

– Som för alla bandyklubbar är 100 000 kronor ett bra tillskott till kassan. Samtidigt är det fördelarna man vill åt i ett slutspel genom att komma etta och tvåa. Det är det vi siktat på och haft som delmål hela säsongen – att ta en topplats och helst vinna.

Är det 100 000 som går till en bättre lagskiva efter säsongen?

– Haha. Nej, jag har inte hört något från styrelsen om det, men får grabbarna bestämma går den direkt till en lagresa, säger Michael Carlsson med ett skratt.

Matchen mot Kungälv, då? Västerås SK fick en drömöppning och gick upp till en 3–0-ledning genom mål av Janne Rintala, Simon Jansson och Patrik Sjöström. Efter den starten kunde Kungälv aldrig riktigt hota på allvar.

– Jag tycker att vi kontrollerar matchen från start till mål. Det är svårspelat här nere med liten plan, mycket situationer och det är tätt och tufft. En perfekt match att starta i gång elitserien med efter ett långt uppehåll. Vi är riktigt nöjda över den här segern, säger Michael Carlsson.

Nu har VSK-tränaren och hans mannar 38 mil i buss hem. För Michael Carlsson började bortaresan till Kungälv på besvärligaste sätt när han glömde mobiltelefonen, eller "sin kärlek" som han kallar den, i bilen som står parkerad i Västerås.

– Perfekt att åka buss utan sociala medier över huvud taget, det var det värsta som kunde hända. Det blir jobbigt, men jag får ta det, säger han med ett skratt.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning