Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-tränaren kritisk efter mötet med Bollnäs: "Rätt åt oss att vi förlorar"

/

Västerås föll med 2–6 mot Bollnäs.
Och tränaren Michael Carlsson var inte nådig i sin kritik efter matchen.
– Fan, är det kallt måste vi gilla läget bättre än vi gör. Det är rätt åt oss att vi förlorar i dag, säger han.

Annons

Västerås kom in snett i tungviktsmötet på Sävstaås och släppte in första målet redan efter två minuter. Men laget var med ändå fram till paus.

TV: Hägglund och Axmans snabbanalys från Sävstaås

Men när Per Hellmyrs rann igenom och gjorde 4–2 en bit in i andra halvlek så hittade Västerås aldrig något medel för att komma tillbaka.

– Det blir en annan idrott i dag, men samtidigt så ger vi bort matchen. Fan, är det kallt måste vi gilla läget bättre än vi gör. Bollnäs var mer beredda och det är rätt åt oss att vi förlorar, säger Michael Carlsson.

Vad hade ni kunnat göra annorlunda?

– När det är upp mot 20 minusgrader så går det inte att göra någonting snabbt. De gör det bättre än oss och vi blir frustrerade när vi inte kan spela ut. Men man får vara lite mer primitiva.

TV: Så såg det ut i förra mötet mellan Bollnäs och VSK

VSK tog en timeout i 80:e minuten och gick bland annat ner på en fyrbackslinje. Men i stället för att få grepp om Bollnäs och öppna en bred forcering så gjorde Bollnäs 5–2.

– När de gör mål direkt efter vår timeout så går ju luften ur oss. Vi gav aldrig Bollnäs någon match i dag. Vi får ju ta på oss den här förlusten, vi borde ha kunnat matcha dem bättre. Vi får lära oss till nästa gång, säger Michael Carlsson.

En spelare som kom bort helt på den hoppiga och nyckfulla isen var Simon Jansson som aldrig kom till för att använda sina styrkor.

LÄS MER: Prytz storspelade mot mästarlaget

– Men samtidigt tycker jag att vi ska vara tillräckligt bra för att klara av förutsättningarna och gilla läget. Men det är svårt och det var lika för flera av spelarna i Bollnäs. Det blir oförutsägbart när man kan tappa boll när som helst.

Michael Carlsson tycker att ni borde spela mer primitivt. Vad säger du om det?

– Ja, vi borde ha spelat lite enklare, men vi vill ju lira och inte bara tänka att vi skiter i att spela bandy och bara slår långt.

Det kan man göra på bortaplan...

– Nej, vi vill ju inte spela så... Men sen så vill det ju sig inte för oss riktigt. Vi blev lite trubbiga. Vi var väl kanske bara där till 95 procent och det räcker inte, för Bollnäs är riktigt bra nu.

LÄS MER: Dramatiskt slut i ABB Arena

LÄS MER: Så sänder Bandypuls fram till slutspelet

Mer läsning