Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zitouni berättar om huvudtacklingen: "Jag yrade runt på mitten helt groggy"

/
  • Alexander Zitouni ligger ner på isen efter den tuffa tacklingen från Patrik Sjöström.

Vänersborgs Alexander Zitouni fick en lättare hjärnskakning efter tacklingen från Västerås Patrik Sjöström.
Nu berättar han själv om smällen som är föremål för utredning i disciplinnämnden.
– Man inte behöva förvänta sig en tackling mot huvudet när man spelar bandy, säger 23-åringen.

Annons

Det blev en het start i tisdagens möte mellan Vänersborg och Västerås. Johan Koch åkte på en smäll efter fem minuters spel och fick kliva av. En stund senare var det dags igen när Västerås försvarare Patrik Sjöström satte in en tackling mot huvudet på Alexander Zitouni.

– Jag uppfattar ingenting och det enda jag känner är att det smäller. Domaren blåste inte så jag fortsatte spela på. Men sen tog jag några felbeslut på planen. Jag byttes in som högerback men yrade runt på mitten helt groggy, så Stefan Karlsson (tränare i Vänersborg) plockade av mig i paus och sade att du spelar inte mer, berättar Vänersborgsmittfältaren.

TV: Se alla målen mellan Vänersborg och Västerås här

– Jag skulle väl ha klivit av men fortsatte även om jag inte var fräsch. Det blev en lättare hjärnskakning så jag tar det lugnt nu ett par dagar och hoppas på träning på måndag.

Alexander Zitouni har tittat på matchvideon och sett smällen i efterhand. Så här säger han om Patrik Sjöströms tackling:

– Eftersom det inte blev något så tänkte jag att det inte var något fult. Men samtidigt så ska man inte förvänta sig en sån tackling i bandyn. Jag har aldrig fått någon smäll mot huvudet, och var lite stel i går (onsdag), säger han.

Vad tycker du om att bandyn har möjlighet att videogranska situationer i efterhand. Det här är första gången det händer?

– Å fy fan, där ser man, historiskt. Det är bra att möjligheten finns.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning