Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zocke: "Har haft samtal som ingen människa med känslor gillar"

/

Bandypuls krönikör och Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson: "Årets silly season kommer att ändra den jämnhet som var förra säsongen".

Annons

När folk tror att säsongen är över börjar den intensivaste perioden för landets klubb- och sportchefer. Lag ska skapas, kontrakt ska förlängas och nyförvärv ska jagas. Silly season kräver stort tålamod och en batterikapacitet på telefonen utöver det vanliga.

Årets löjliga säsong började stenhårt och inte helt oväntat var det Villa som stod i centrum. Värvningen av Årets man och nyblivna svenska mästaren Johan Esplund klingar såklart högt. Inte undra på att de var ivriga. Sedan tillhör det en del av det psykologiska spelet. Det är sällan oväntat att klubbarna förlänger och kontrakterar de starkaste korten först. Det är för att sända signaler till övriga laget och eventuella nyförvärv om att man menar allvar. Det är en tumregel som gäller generellt.

En annan term är muntligen överens. Det baseras på att kontrakten löper ut 1 april och att man inte skriver någon med spelare med gällande kontrakt. Larvigt då en muntlig överenskommelse är lika bindande som en skriftlig. Men det ser ju bättre ut även om man förhandlat två månader.

En del kan reta sig på att man pratar med andra klubbar när man har kontrakt. Det har jag ingen som helst förståelse för. Det finns ju ingen i arbetslivet som säger upp sig utan att ha något klart. Lägg därtill att väldigt få lever på bandyn så jobb och boende är viktiga parametrar för att få till en flytt. Det trollar man inte fram på en vecka i april.

Årets silly season kommer att ändra den jämnhet som var föregående säsong. Känslan är att VSK och SAIK kommer vara ungefär lika bra. Bollnäs, Vänersborg, Hammarby och Villa kommer lyfta medan Edsbyn kommer brandskattas lite. Jag ser framför mig ett skikt på topp 6 som kommer dela tabellen lite medan det kommer bli mer öppet mellan lag 7 till 14. Undantaget Sirius där känslan är att vad som helst kan hända.

För egen del har det varit fullt ös i ett par veckor nu. Nya spelare ska till och kontrakt förlängas. Jag har haft samtal som ingen människa med känslor gillar. Att delge spelare som man känner bra och är kompis med att det inte blir någon förlängning är inte lätt. En baksida av myntet som jag tror de flesta sportsligt ansvariga skriver under på. Tuffa beslut tillhör jobbet och kvittot kommer först om ett år.

En del spännande övergångar är på gång och resultatet av topplagens värvningar kommer spilla över på de under. Näringskedjan har sin stilla gång. Tidskrävande, jobbigt och ibland frustrerande. Hur som helst vet jag att mina kollegor och fansen älskar det. Nu lägger vi i nästa växel.

Mer läsning