Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zocke: "Manegen till Tele2 borde vara krattad"

/

Tärningen är kastad, alea iacta est, sa Julius Ceasar när han korsade floden Rubicon och startade ett inbördeskrig.
Det har även blivit ett uttryck för att man stålsätter sig och inte kan vända om.
Jag tror några av dagens elitserielag står med samma känsla i magen:
Valet är gjort, det var inte lätt, och nu får det bära eller brista.

Annons

Det gäller i princip för alla kvartsfinaler utom den för de som inte hade ett val. Men den kommer bli ett krig i sig.

SAIK vann elitserien rättvist över 26 omgångar. Ett fantastiskt lag och en maskin utöver det vanliga där manegen till Tele2 borde vara mer krattad än Lars Adaktussons lugg. Men seriesegrarna har satt foten utanför de senaste årens trygga stig genom att välja Broberg och ett potentiellt utomhuslag i semin. Att man väljer Broberg utgår jag från är rent resemässigt och att man över fem matcher kommer gå vidare. Jag är dock övertygad om att Svenne Olssons gossar kommer ge dem en stenhård kamp. 3–1 eller 3–2 kommer historieböckerna notera.

Det kaxigaste valet var nog av VSK. Årets stora snackis Bollnäs som halkade ner på valbar plats i sista omgången gjorde sig själva spelbara genom två mediokra insatser mot Mesta mästarna. Jag tror mig veta att grönvitt egentligen planerade för en matchserie mot Vänersborg, men efter två lätta segrar föll lotten på en fortsatt matchning mot Jocke Forslunds gäng. Man kan säga att hälsingelaget bäddade för det. Tror man att man kan backa hem i denna matchserie blir det 3–0 i grönvit favör. Maskinen VSK maler ner det motstånd som inte ämnar kasta grus i kugghjulen.

Att Edsbyn väljer Villa före Vänersborg är också intressant. Jag tror att man hellre möter ett lag som, ibland lite naivt, öppnar sig genom en frejdig offensiv istället för ett defensivt kontringslag. Edsbyn har släppt in minst mål och förlitar sig på att kunna hantera Villas offensiva stjärnor för att i gengäld få det lättare framåt. Villa var nöjda över lottningen, men jag tror att Byn tar hem det här med 3–1 i matcher.

Den sista kvartsfinalen är inte vald. Hammarby fick Vänersborg. Den känns också väldigt öppen. Hammarby har haft stadigare nivå än en Sinuskurva i år och frågan är var man ligger just nu. Säkert är att Brodéns intåg skänkt lite energi år Bajen, men frågan är om det räcker. Vänersborg är jäkligt luriga när de får matcherna dit de vill och har en stigande formkurva. Jag tror vinnarkultur och Zinken avgör till Hammarbys fördel och ger 3–2 i matchserien.

Vi har pratat om den bästa elitserien på många år. Jag är övertygad om att dessa matchserier kommer stärka den åsikten.

Tills vidare säger jag som Kjell Bergqvist: Det var väl roligt, ni får passa på, för man vet inte när man har roligt nästa gång.

Mer läsning