Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finlands yngste spelare skänkte bort första målet – misstagen sänkte laget mot Kazakstan

/

Finlands yngste spelare, 19-årige Toumas Määtä, hamnade i fokus på ett oönskat sätt.
Hans misstag som ledde fram till Kazakstans ledningsmål satte tonen.
För när Finland dessutom drog på sig två straffar orkade man inte rubba Kazakstan.

Annons

Kazakstan har de senaste åren passerat Finland i bandyhierarkin, genom att prenumerera på segrarna i bronsmatcherna lagen emellan.

Det var också Kazakstan som drog det längsta strået när lagen möttes i gruppspelets sista match. Kazakstan var effektivt mot ett generöst Finland, som var på rejält bjudhumör.

Finlands yngste spelare, 19-årige Toumas Määtä, satte på ett olyckligt sätt tonen när han knappt 20 minuter in i matchen fick ett felskär som bollhållare i eget straffområde. Bollen hamnade hos Rauan Issaliev, som fick öppen gata fram mot mål. Kazaken tackade, tog emot och placerade in 1-0 bakom Kimmo Kyllönen.

Läs mer: Matchfakta från onsdagens matcher i VM

Därefter var det Mikko Rytkönens tur att hamna i fokus på ett ovälkommet sätt. 33-åringen orsakade två straffar – och Anatoly Golubkov förvaltade båda lägena. Den första straffen betydde 2–0. Den andra innebar 3–2, efter att Finland kämpat sig tillbaka in i matchen genom mål av Västerås Janne Rintala och Vänersborgs Mikko Lukkarila.

Läs mer: Här är lagen som Sverige kan få möta i kvartsfinal

Kazakstan rann efter det tunga 3–2-målet i från till 5–2, innan Finland återigen kröp närmare mot slutet. Men närmare än 4–5 kom man inte. Finland slutar i och med förlusten sist i grupp A och ställs mot Vitryssland i torsdagens kvartsfinal.

För Kazakstan, som alltså slutar trea i gruppen, väntar kvartsfinal mot Norge.

Läs mer: Svenne Olsson inför supermötet med Ryssland