Måndag 18 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby klart för kvart: "Både väntat och välförtjänt"

Hammarby slog Baikal Energy rätt ordentligt i den sista gruppspelsmatchen – och är därmed klart för kvartsfinal i World cup.
– Det känns både väntat och välförtjänt tycker jag, säger tvåmålskytten David Pizzoni Elfving.

Annons

Till största del hade Hammarby bra koll på ryska Baikal Energy i den sista gruppspelsmatchen. 2–0 i paus blev till 5–1 vid full tid – ryssarnas tröstmål kom på straff i den sista minuten.

– Det går precis enligt vår plan, vi är jäkligt disciplinerade i defensiven och spelar väldigt bra stundtals offensivt där vi skapar mycket lägen på dom. En bra genomförd match, säger David Pizzoni Elfving, som 1–0- och 3–0-målen för Hammarby.

LÄS MER: Gjorde vad som krävdes mot Botnia

– Det första är väl en retur tror jag, inget märkvärdigt. På det andra så pressar dom på litegranna då dom måste åstadkomma något, så vi får lite luckor och Adam (Gilljam) slår en snygg passning i djupet, jag hinner sno den precis före keepern och lägga i den. Sköna baljor, säger David Pizzoni Elfving.

Hammarbys kvartsfinal spelas klockan 19.00 på lördagen, mot vinnaren i grupp A.

Väntat eller överraskande att ni spelar kvartsfinal i World cup?

– Jag tycker det är rätt väntat. Även om resultaten i Svenska cupen talade för oss, så vet jag ju hur vi har spelat i de sista matcherna nu. Så det känns både väntat och välförtjänt tycker jag, säger David Pizzoni Elfving.

LÄS MER: Pizzoni Elfvning om blodiga näsan

Hur är det med näsan?

– Det är ingen fara nu, lite svullen och så. Men det gör inget.

MATCHFAKTA – World Cup

Hammarby–Baikal Energy 5–1 (2–0)

Målen: 1–0 (22) David Pizzoni Elfving, 2–0 (27) Kasper Milerud, 3–0 (54) David Pizzoni Elfving, 4–0 (56) Jesper Jonsson, 5–0 (58) David Brodén, 5–1 (60) Aleksandr Egorychev.