Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarbys hemmapremiär i fara – klubben kan förlora över 100 000 kronor: "Är inte alls bra"

/

Hammarbys hemmapremiär mot Broberg om två veckor i fara.
I nuläget ligger ingen is på Zinkensdamms IP och med en dyster väderprognos är det högst sannolikt att klubben blir tvungen att flytta premiären.
– Det är väldigt tveksamt att det blir av, säger ungdoms- och säkerhetschefen Stefan Magnusson.

Annons

Bandypremiären närmar sig med stormsteg. Efter flera månaders försäsong är det äntligen dags för matcher igen. På fredag inleds säsongen 2015/2016 för Hammarby på bortaplan mot Västerås. Sedan väntar en vecka utan elitseriematcher innan hemmapremiären mot Broberg. Om nu hemmapremiären blir av. I nuläget ser det ut som att Hammarby inte kommer hinna få is på Zinkensdamm tills dess.

– Det är väldigt tveksamt att det blir av. Man började göra is på Zinken i går kväll (söndag) och det är varmt i Stockholm nu. Väderprognosen är inte alls bra och det känns inte som att vi kommer hinna få is på två veckor, förklarar Stefan Magnusson.

– Vi kommer då bli tvungna att flytta matchen och vi får hitta ett nytt datum. Då börjar vi med två svåra bortamatcher istället, mot Västerås och Bollnäs.

LÄS MER: Uppgifter: Allsvenskan nästa för Törnberg

Isproblemet kan också komma att bli en dyr historia för Hammarby. Om hemmapremiären flyttas kan klubben förlora över 100 000 kronor i intäkter.

– Vi blir tvungna att komprimera programmet under säsongen då. Och det är inte lika intressant att ha två hemmamatcher två dagar i rad. Det är svårt för oss att hitta bra reservtider.

Hur mycket kan ni förlora i intäkter på grund av detta?

– Ja, vi tappar runt 1000 åskådare skulle jag tro. Säg att varje biljett kostar cirka 100 kronor så tappar vi ungefär 100 000 kronor, säkert mer, suckar Stefan Magnusson.

LÄS MER: Bandyn hetare än någonsin – klubben slår serierekord: "Är lyckligt lottade"

LÄS MER: Zocke: "Bandyfamiljen är alldeles för slätstruken – vi måste förstå spelreglerna"

Mer läsning