Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Hälsinglands nya bandylag: "Kanske blir lite mer intresse i Järvsö"

/

Hösten 2015 såg Snoddas BK dagens ljus som bandyförening.
På söndagen gjorde ännu ett namn entré i svensk bandy.
– Tanken är väl att det ska vara ett utvecklingslag för Ljusdals A-lag, säger Tomas Harrysson, tränare för Järvsö Bandy.

Annons

Av hävd har man spelat bandy i Ljusdal och ishockey i Järvsö. Men kanske kan nystartade Järvsö Bandy locka över lite intresse även från "hemorten"?

Efter en hel vinter av träning så fick laget äntligen spela sin första match på söndagen. Och efter en trevande start så såg det rätt så bra ut för det första rödblåa hemmalag som spelat på IP i Ljusdal.

– Ja, herregud. Målet har ju varit att få spela någon match. Det började som jag förväntat mig och slutade bättre än jag kunde tro. Det var nära att vi kunde ha vunnit, säger Tomas Harrysson.

Snoddas BK, som ligger femma i division 1 norra och ser ut att missa avancemang till allsvenskan, gick upp till 2–0 i den första halvleken. Men sen vände Järvsö på steken. Historisk förste målskytt blev Emil Engblom som tidigt fick in en reducering.

Mattias Blom kvitterade en stund senare och när klockan tickat upp på 85 minuter såg det ut som om Edvin Persson skulle bli matchvinnare när han rundat Patrik Aihonen i Snoddasmålet och rullat in 3–2.

Men riktigt så rolig fick inte premiären bli. Snoddas BK avslutade matchen med två mål och vann rättvist med 4–3.

– Vi håller ju på och jagar matcher så förhoppningsvis kanske folk ser efter det här att vi kan spela eftersom bandy vi gör en bra match mot Snoddas. Det här var bra reklam för oss, säger Tomas Harrysson, som faktiskt hade dålig koll på sin motståndare.

– Det enda jag vet är att de spelar betydligt mer matcher än oss.

Tanken är nu att Järvsö Bandy ska träna vidare säsongen ut för att nästa höst göra debut i division 1. Men då krävs stöd från sponsorer och det är så klart ett taktiskt drag att välja det namn man gjort.

– Allt handlar om pengar. Får vi ihop sponsorer och vi kan visa att vi är ett gäng som går in för det här så är ju målet att vi ska spela i division 1 nästa säsong. Det behövs väl kanske 200 000 kronor för att få det att gå runt. Det kanske blir lite mer intresse i Järvsö också om de får ett eget lag. Vi spelar ju med Järvsö Hockeys tröjor nu och har rätt färger, säger Tomas Harrysson.