Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Magnus Nordins nya tränaruppdrag: kapten för Sveriges damlandslag

Magnus Nordin lämnade Gripen efter säsongen och hade räknat med att karriären som bandytränare var slut. Men, riktigt så blev det inte. På onsdagens presenterades han som ny förbundskapten för det svenska damlaget.
– Det ska bli otroligt kul och det är en ära att få leda ett landslag, säger Nordin till svenskbandy.se.

Annons

Anna Jepson och Anna Lundin kliver av uppdragen som förbundskaptener för det svenska damlaget på grund av tidsbrist. Efterträdaren blir Magnus Nordin som lämnade uppdraget som tränare för Gripen Trollhättan efter den senaste säsongen.

Läs också: Nordin om att kliva av som tränare för Gripen: "Har varit en tuff situation"

Efter det var planen inte att hoppa på något nytt tränaruppdrag på ett tag.

– Därför var första tanken nej, säger Nordin, som ursprungligen kommer från Sundsvall och har Selånger som moderklubb, till ttela.se.

– Mest för att jag inte har någon stor koll på dambandyn i Sverige, fortsätter Nordin, som dock snart tänkte om och tackade ja.

– Kanske just därför. Bandy tycker jag att jag kan, och det är ju det vi ska hålla på med.

Svenska landslaget, med Jepson och Lundin vid rodret, tog VM-guld i USA i vintras. När Nordin nu kliver på uppdraget satsar han mot samma resultat i VM 2018. Hans första samling med landslaget blir i september.

– Det blir en naturlig uppstart mot målet som är VM i Kina 2018. Ingen har vunnit VM-guld där innan så det måste naturligtvis vara ambitionen. Det kan låta som en tuff målsättning, men för mig är det solklart att det är guld som gäller, säger Nordin till svenskbandy.se.

Läs också: Efter VM-guldet – nu har svenska bandyhjältarna landat: "Jag är stolt"

– Anna och Anna har gjort ett fantastiskt jobb och har en del material som jag kommer att ta del av. Sedan ska jag kontakta spelarna och ta del av hur de jobbar ute i sina klubbar. Det ska bli otroligt kul och det är en ära att få leda ett landslag. Jag känner ingen stress utan kommer tänka till ordentligt innan vi bestämmer oss för vilken väg vi ska gå.

Läs också: Klart med ny Gripen-tränare: "Det ska bli oerhört spännande"