Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KS säger ja till bandyhallslån

Bollnäs kommunstyrelse har beslutat att föreslå att kommunfullmäktige beviljar ett lån på högst 61 miljoner kronor till Bollnäs Bandy.

Annons

– Det känns väldigt skönt att det här förslaget fick majoritet i kommunstyrelsen. Något annat vore en stor ogärning mot Bollnäsbandyn efter allt arbete som lagts ner på att ta fram ett så här billigt förslag på att lösa bandyhallsfrågan, säger Peter Nordebo (FP), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Åtta ledamöter röstade under måndagseftermiddagens extrainsatta sammanträde för det förslag som förordades av den politiska majoriteten. Förslaget innebär att Bollnäs Bandy får låna högst 61 miljoner kronor för att bygga en bandyhall på Sävstaås. Förutom samtliga ledamöter från Socialdemokraterna, Folkpartiet och Vänsterpartiet röstade Sverigedemokraternas Per Andersson och Bollnäspartiets Olov Nilsson Sträng för förslaget.

Sex ledamöter röstade mot förslaget. Miljöpartiets ledamot avstod från att rösta.

Enligt det segrande förslaget kommer inte den första delutbetalningen att genomföras förrän bandyklubben har utfört den schaktning och andra markarbeten som klubben åtagit sig. Den första utbetalningen kommer att ske tidigast under 2016.

Bandyklubben ska få köpa mark av kommunen för 600 000 kronor. Kommunen ska stå för drift och underhåll, kostnader som ska tillföras teknik- och fritidsförvaltningens budget.

Om en vecka, måndag den 27 april, ska kommunfullmäktige fatta beslut i frågan.

– Jag tror att de ställer sig bakom det här så att vi äntligen kan gå vidare och den här frågan försvinner från den politiska dagordningen efter 10 år, säger Peter Nordebo.

Mer läsning