Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekande lätt för Dynamo i finalen

/
  • Micha Svechnikov gör 9–2 i finalen där Dynamo var flera klasser bättre än Zorkij.

Han har vunnit allt av värde som går att vinna i bandy. Ändå rustar den nu 41-årige Micha Svechnikov för en ny säsong med stjärnlaget Dynamo Moskva.
– Det är att få vara med och se de här unga killarna utvecklas, säger han efter segern i Champions Cup.

Annons

Den tidigare Ljusdals- och Sandvikenspelaren Micha Svechnikov går in i sin tionde säsong i Dynamo Moskva.

Ett lag som inför säsongen har genomgått en del förändringar. Medan spelare som Rinat Shamsutov har lämnat för spel i Sverige, ska nu yngre spelare ta mer plats. Bland andra löftet Nikita Ivanov, 19, Rustam Turgunov, 20, och nyförvärvet från Sibselmash, Nikita Sviridov, 24.

– Vi har ett lag med flera nya spelare som ska spelas in. Det var det som vi ville få till i den här turneringen i första hand, berättar Micha efter segern i Champions Cup.

Och på frågan vad som motiverar en spelare som redan vunnit allt som går att vinna i bandyvärlden så är det just det ämnet han kommer in på.

– Titlarna spelar inte så stor roll längre. Men att få vara med och se de här nya och unga killarna utvecklas är det som motiverar, sedan är det upp till mig att hjälpa till, säger Dynamos kapten, som i finalen mot Zorkij svarade för två av målen när hans lag vann med klara 10–2.

– Det var väl inte så mycket att snacka om i finalen. Vi kändes bättre från minut ett. Det här laget tar steg hela tiden och vi har fått till spelet bra i den här turneringen även om det alltid finns en del att jobba på.

Två säsonger i rad har Dynamo förlorat i den ryska mästerskapsfinalen mot Jenisej. Men någon målsättning och revansch tycker han det är för tidigt att prata om.

– Vi kan inte vinna jämt. Det är så långt fram, och det är mycket som ska hända på vägen tills dess. Nu ska bygga vidare steg för steg och ladda om för ryska cupen i Ulyanovsk, säger Micha Svechnikov, som på söndagskvällen kunde räkna in ännu en titel i sitt redan välfyllda prisskåp.

Mer läsning