Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfstedt med gulddrömmar njöt från läktarplats: "Det är så vi ska slå ryssarna"

/

5–0 i paus. 6–3 efter full tid.
På läktaren stod en förkyld Johan Löfstedt med gulddrömmar.
– Alla är delaktiga och det är så vi ska slå ryssarna, säger Vetlandastjärnan.

Annons

Sveriges första halvlek mot Ryssland kan vara en av de bästa blågula halvlekarna på senare år. Hemmanationen blev överkörd inför cirka 5 000 fans och redan efter en halvtimme hade SAIK-duon Christoffer Edlund och Erik Pettersson ordnat en 5–0-ledning till Sverige.

Då var det en närmast salig Johan Löfstedt, med förkylningsbesvär, som stod på läktaren och njöt.

– Så nära perfektion man kan komma, var Vetlandastjärnans betyg efter den första halvleken.

I andra halvleken var han desto mer frustrerad när ryssarna gick från 0–5 till 3–5 på sex-sju effektiva minuter i en kokande Volga-Sport-Arena.

– I första hade vi mycket lugn och bollhållning och värderade bra. Att det blir mycket slarv i andra beror på vårt offensiva spel. Vi valde lite fel lägen.

När Sergej Lomanov fick ytor och kraftfullt drev upp centralt i planen efter en timmes spel slog Johan Löfstedt ut med armarna.

– Det där hände inte en enda gång i första.

I måndags drabbades Johan Löfstedt av en förkylning som fortfarande inte gett med sig. Faktum är att den knappt har förbättrats. Därför är det osäkert om Vetlandas lagkapten, som har en mittfältsroll i landslaget, kan spela i torsdagens kvartsfinal.

– Det absolut viktigaste är att vara fit for fight till semifinalen på lördag, det är därför jag vilar så att det inte blir värre. Men det är klart att det är tråkigt och olyckligt. Bara att hoppas att ingen annan fått skiten, vi bor tätt inpå varandra, säger Johan Löfstedt.

Efter tre raka finalförluster mot Ryssland tycker han att det är dags för ett nytt svenskt guld. Ingredienserna finns, menar han.

– Det känns som att vi har en väldigt klar bild av vad vi vill göra. Alla är delaktiga och det är så vi ska slå ryssarna. Vi har en variation i spelet som passar den här upplagan, säger han.

Hungern är en annan beståndsdel i det som har potential att bli en svensk klassiker i Uljanovsk.

– Man ser på Bergwall (Andreas) och Westh (Andreas), de som vunnit många VM, hur otroligt sugna de är på guld.