Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P15-landslagets tuffa uppgift – ställs mot Ryssland och Finland samma dag

P15-landslagets första internationella utmaning blir tuff. Göran Boströms lag inleder VM-turneringen i Finland med att möta Ryssland, för att sedan ställas mot Finland bara timmar senare.
– Många dubblerar eller spelar till och med trippelt i sina klubbar, så de ska vara förberedda, säger Boström.

Annons

VM-turneringen blir det första internationella uppdraget både för spelarna och för förbundskaptenen.

– Jag tackade nej till landslaget en gång själv som spelare, det är så nära jag har varit, säger Boström.

Laget vann dubbelt mot Finland i två matcher i Västerås i fjol men VM i slutet av januari blir den första turneringen för laget, som har representanter från tolv olika föreningar.

– Det är jättekul att så många föreningar får fram så många bra spelare. Det visar att svenska spelare blir mer och mer utbildade längre ner i åldrarna, säger Boström.

– Vi har en väldigt spännande mix av spelartyper också med både små och stora spelare. Jag har bara gått på spelarnas kvalitéer och struntat i storlek eller när de är födda, säger Boström.

Kasper Sandgren från Tillberga, Jesper Granqvist från Edsbyn och Emil Nordström från Jönköping är alla födda 2002 och truppens yngsta spelare.

Ljusdal är en av få klubbar som har två representanter i truppen genom Isak Flodberg och Elias Swartswe. Från Edsbyn fick Jepser Granqvist en av platserna och Bollnäs Sebastian Jonsson finns med som reserv.

Inledningen av VM-turneringen, som börjar 28 januari i finländska Mikkeli, blir tuff. Ryssland väntar i öppningsmatchen på eftermiddagen och Finland väntar senare samma kväll, i matcher som spelas 2x30 minuter.

– Vi vet en del om Finland sedan vi mötte ungefär hälften av laget i fjol och mot Ryssland vet vi att det är full fart hela tiden, säger Boström som inte tror att det hårda programmet ska vara ett problem.

– Många dubblerar eller spelar till och med trippelt i sina klubbar, så de ska vara förberedda, säger Boström.

Vilken är ditt lags största styrka?

– Vi spelade två träningsmatcher mot Tillberga och vi hittade där ett lagspel som jag var jätteimponerad av. Alla är stjärnor i sina klubbar, men här är alla grovjobbare, säger Boström.

Turneringens fjärde lag är Estland och alla nationer möts i gruppspelet för att sedan gå vidare till semifinaler.

Läs mer: Härnösandssonens skräckupplevelse – fick hörnan rätt på ögat: "Är jävligt orolig"

Se Daniel Anderssons läckra volleydelikatess: "Hade väl blivit årtusendets mål"

Joakim Andersson kylig i slutminuten – se höjdpunkterna från Vetlanda–Hammarby