Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa dagar för Finland

/
  • Finlands Ilari Moisala och Rysslands Maxim Ishkeldin under måndagens gruppspelsmatch, som Ryssland vann med hela 9–1.

Två matcher på två dagar, två förluster och bara två gjorda mål.
Finland har lite att jobba med inför helgens slutspel i bandy-VM.

Annons

Finland störde Ryssland i en knapp timme, men sedan slutade det som vanligt. Förlusten med 1–9 var möjligtvis något i överkant siffermässigt, men naturligtvis väldigt klar.

– Det kändes ändå hyfsat, vi avslutade första halvlek väldigt bra, men man får inte göra ett enda misstag mot dem. De har några skapliga individer i laget..., sade Ville Aaltonen, till vardags i Bollnäs.

– De spelar med en hög fart. Mycket Jenisej-spel, inte mycket "vända-ur", direkt. Men vi kan inte spela som i dag, vi tappade ju inte ens bollarna till dem. Vi gav dem bollarna. Det håller inte.

I och med förlusten gör Finland upp med Kazakstan om tredje eller fjärde plats i gruppen. Efter en planenligt lätt kvartsfinal väntar därefter Ryssland eller Sverige i semifinal.

Vem tar du helst i semifinal?

– Vi måste slå dem båda om vi ska nå hela vägen... men Ryssland har ju hemmapubliken, som i och för sig kan bli en nackdel för dem för de kan vända snabbt, och Sverige har ju lagspelet. De är likvärdiga, vi måste ha en riktigt bra dag om vi ska kunna rå på någon av dem, sade Aaltonen.