Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa klart för semifinal efter gruppseger: "Det kan nog ha sett lite tråkigt ut"

Villa hade allt att spela för. Hammarby inget.
Då blev lördagens sista match som bäst avslagen.
– De bjuder inte till, så varför ska vi äventyra att gå miste om en semifinal, säger Villa-försvararen Martin Johansson.

Annons

Martin Johansson.

LÄS ÄVEN: Bandypuls liverapporterade från dag 2 i Svenska cupen

Villa säkrade gruppsegern genom att besegra redan avhängda Hammarby i lördagens sista match i Svenska cupen. Villa gick till pausvila med 2–0 efter mål av Johan Esplund och Martin Johansson. Sedan var andra halvleken bara en transportsträcka fram till slutsignalen.

– Det blir lite så. Vi ville vara på rätt sida boll och de åkte mest och höll i. Vi låg rätt i positionerna och var noggranna i att inte släppa in mål. Det kan nog ha sett lite tråkigt ut, men vi var tvungna att vinna, säger Martin Johansson.

Ni gjorde jobbet som behövdes, helt enkelt?

– Ja, det gjorde vi. De ville inte bjuda upp, så varför ska vi äventyra att gå miste om en semifinal? Det fanns ingen anledning.

TV: Se höjdpunkterna från Villa-Hammarby

Villas gruppseger innebär att laget ställs mot förra säsongens SM-finalmotståndare Västerås SK på söndagen. Martin Johansson ser positivt på att spela den senare semifinalen (10.45) snarare än den första (09.00) mellan Bollnäs och Sandviken, även om vilan till en eventuell final blir kortare.

– Nio är tidigt, väldigt tidigt. Det hade blivit lite längre vila till finalen i så fall, men de två timmarna vi får sova extra kommer göra oss gott, säger han.

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Villa Lidköping–Hammarby 2–0 (2–0)

Målen: 1–0 (22) Johan Esplund, 2–0 (29) Martin Johansson.