Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bandyfrälste" idrottsministern besökte VSK:s årsmöte: "Vissa blir nog sura"

Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström (S) är en stor supporter av VSK Bandy och VSK Fotboll. Han medger att det kan irritera vissa. – Men det är ganska ofarligt att hålla på VSK, säger Wikström.

Annons

VSK Bandy höll årsmöte på onsdagen och redovisade positiva siffror med 866 000 kronor i eget kapital och en omsättning på 19 611 000 kronor.

Då var folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström på plats i ABB Arena Nord. Anledningen:

– Jag är en föreningsräv som älskar att vara föreningsaktiv. När jag såg att det fanns möjlighet att gå på det här årsmötet och få lite insyn i hur VSK Bandy fungerar var det självklart för mig att komma hit, säger västeråsaren Wikström.

LÄS ÄVEN: VSK och bortgångne Engström hyllas med stjärnor

Vad fick du för intryck - hur mår VSK Bandy?

– Väldigt bra. Både i jämförelse med andra bandyföreningar runt om i Sverige men också med annan idrottsverksamhet. Det känns som att det är en positiv stämning och att man verkligen är på gång. Jag har goda förhoppningar att de två senaste succéåren inte bara är tillfälligheter utan att vi kan se fram emot nya succéer för VSK Bandy.

Idrottsministern ses ofta på idrottsevenemang i VSK-halsduk.

Vad betyder VSK för dig?

– Väldigt mycket. Jag kommer inte härifrån utan från Riddarhyttan i norra delen av Västmanland, men sedan jag flyttade hit till Västerås har jag blivit mer och mer bandyfrälst och det beror inte minst på vad bandyn betyder för Västerås och västeråsarna. Just det här är kanske den största tillgången som VSK Bandy har – det starka supportertrycket som finns och att det är så många som har en relation till sporten som sådan. Det tror jag att man måste bygga vidare på om man ska fortsätta lyckas också sportsligt.

LÄS ÄVEN: Fosshaug klar för Borlänge Bandys ledarstab

Hur rimmar det faktum att du öppet stöttar en specifik klubb med att vara idrottsminister?

– Det är säkert de som blir sura men jag brukar säga så här: Att vara VSK:are är ganska ofarligt för att i bandyn vinner vi alltid och i fotbollen behöver man inte konkurrera med de andra i regeringen som håller på de riktiga topplagen. Men det kanske blir ändring på det också snart. Vad vet jag, säger Wikström och ler.