Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandyhallsfrågan har väckts till liv igen

Efter vårens nederlag i kommunfullmäktige såg det mörkt ut för en bandyhall i Bollnäs. Men nu verkar det som att SJ-området återigen kan vara aktuellt.

I slutet av april röstade Bollnäs kommunfullmäktige nej till att låna ut pengar till ett bandyhallsbygge på Sävstaås. Det var en het fråga som delade partier och bland annat ledde till att oppositionsrådet Olov Nilsson Sträng uteslöts ur Bollnäspartiet .

Läs mer: Fullmäktige sa nej till bandylånet

Men nu tycks helt andra planer vara satta i verket. Ryktena har cirkulerat under åtminstone någon veckas tid. Det sägs att det blir en bandyhall på gamla SJ-området. Och att dagens bandyplan på Sävstaås ska byggas om till en fotbollsplan med konstgräs.

Enligt uppgift från flera källor ska bandyklubben ha träffat kommunpolitiker från flera olika partier och presenterat någon typ av lösning med privata finansiärer.

Kommunalråd Marie Centerwall (S) säger att hon i varje fall inte varit med på något sådant möte.

– Jag vet att man håller på och resonerar inom bandyn och fotbollen, men ingen har presenterat något konkret för mig, säger hon.

Bollnäs GIF Bandys klubbchef Robert Lindgren svarar undvikande när vi ringer upp honom.

– Det enda jag kan säga är att föreningarna jobbar på att hitta en gemensam lösning för fotbollen och bandyn i framtiden, säger Robert Lindgren.

Uppgifterna pekar på att en eventuell hall skulle byggas på den del av gamla SJ-området som ägs av kommunen, i närheten av fritidsgården Gumpels. Men marken där är förgiftad och i behov av sanering.

Läs mer: SJ-områdets framtid beror på saneringskostnader

– Innan något kan byggas där över huvud taget så måste det saneras och sen ska det fattas beslut om detaljplaner och så vidare, säger Marie Centerwall.

På uppdrag av Trafikverket, som ska stå för en del av saneringskostnaderna, har Sweco under sommaren tagit prover i marken. Resultatet skulle ha offentliggjorts i september, men det har skjutits fram till slutet av oktober. Därför är det ännu oklart hur omfattande sanering som kommer att behövas. Men det viskas om att saneringsbehovet kanske inte är så omfattande som man tidigare befarat.

Läs mer: Giftjakt på SJ-området

Om vi spekulerar och säger att det finns en lösning för en bandyhall på SJ-området. Hur lång tid skulle det ta innan ett sådant bygge kan börja?

– Skulle det bli sådant beslut så handlar det om flera år, säger Marie Centerwall.

Läs mer: Hellmyrs och Lindgren besvikna efter fullmäktiges nej i våras

Läs mer: Bollnäspartist efter fullmäktiges nej: "De vill bygga på SJ-området"