Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls hårdbevakar silly season i ny tv-satsning: "Brukar explodera direkt efter SM-finalen"

Stannar Johan Löfstedt i Vetlanda? Spikar Kalix truppen innan midsommar och hur ska Bollnäs bära sig åt för att inte bli lagom igen?
Svaren får du i Bandypuls TV som hårdbevakar silly season i år.
– Vi sänder varje vecka under hela våren, säger Christoffer Million som leder programmen tillsammans med Jonna Igeland och Andreas Tagg.

Bandypuls är stället som gäller om man vill hålla koll på transfermarknaden. Det underströks med kraftiga streck när silly season-chatten startades för tre år sedan.

- Förr i tiden satt folk och diskuterade silly season på diverse forum, men Bandypuls live-chatt samlade alla rykten i ett och samma flöde och det blev en omedelbar succé. Vi har kunnat ha 200-300 personer inne i chatten en vanlig fredag förmiddag, säger Christoffer Million.

Silly season-chatten lever vidare även i år, men nu utvecklas konceptet inom ramen för Bandypuls TV. Med start direkt efter SM-finalen följer Jonna Igeland, Andreas Tagg och Christoffer Million klubbarnas truppbyggen under våren.

- Vi sänder nya tv-program varje vecka, våren ut. Många klubbar har krokar ute hos spelare redan, men av tradition avvaktar man oftast tills alla lag har spelat klart och först efter SM-finalen brukar silly season explodera.

En annan faktor som kan rita om kartan sent är ju om ryssen dyker upp och öppnar plånboken. Just nu är Erik Pettersson ensam svensk där, men det har blivit stabilare i Ryssland efter några magra år och jag skulle kunna tänka mig att spelare som Johan Löfstedt och Joakim Andersson finns på rysk radar.

När sätter klubbarna sina trupper, normalt sett?

- Det där varierar, faktiskt. Vissa brukar ha allt klart i mitten på april, men sedan har vi Kalix till exempel som inte stressar upp sig i onödan. De kan börja snickra på sin trupp i maj, säger Christoffer Million.

- En annan faktor som kan rita om kartan sent är ju om ryssen dyker upp och öppnar plånboken. Just nu är Erik Pettersson ensam svensk där, men det har blivit stabilare i Ryssland efter några magra år och jag skulle kunna tänka mig att spelare som Johan Löfstedt och Joakim Andersson finns på rysk radar. Det skulle kunna stöka till det för Vetlanda.

Andra klubbar som har anledning att vara aktiva, som du ser det?

- Edsbyn har ett ganska ålderstiget lag, där skulle det kanske kunna bli lite omsättning. Samma gäller egentligen VSK, med många veteraner i truppen, som åkt ur i kvartsfinal två år i rad. Det matchar inte riktigt deras ambition, säger Christoffer Million.

- Sedan har vi Bollnäs som tidigare har uttalat att aldrig bli "lagom" igen, men som satsat ungt och gått från SM-final i fjol till att inte ha en chans i kvartsfinalserien mot Edsbyn nu. Ett lag som var aktivt förra våren var Broberg, men de misslyckades ju totalt i år. Medan Vänersborg hämtade sig från en kraschad satsning på ryska stjärnor till att få ihop det riktigt bra den här säsongen.

Vilken är den största värvningsbomben någonsin i svensk bandy?

- Oj, den är spontant tuff. Men i närtid ligger förstås Sergej Lomanov, Nikita Ivanov och Pavel Bulatov till Vänersborg riktigt bra till. Minns att jag var alldeles lyrisk över att Lomanov, den störste som vi har haft i den här sporten, skulle spela i elitserien 2016/2017, säger Christoffer Million.

– Per Hellmyrs och Daniel Berlin till Bollnäs år 2014 var ju också en superknall. Några månader tidigare hade klubben fått sänka lönerna och dessutom missat slutspel. En storfinansiär senare så hade Hellmyrs och Berlin rivit sina nya kontrakt med ekonomiskt krisande Dynamo Moskva och ritat på för Bollnäs.

Christoffer Million fortsätter:

– Sedan finns det ju övergångar som har väckt uppmärksamhet av andra skäl. Jag tänker på Martin Landströms övergång från Vetlanda till VSK som fick avgöras i skiljenämnd, till exempel. Eller ta Felix Pherson som petades av Vänersborg i kvartsfinal 3 mot Villa efter att ha tackat nej till ett nytt kontrakt, för att några veckor senare bli klar för värsta rivalen. De skiljdes nog inte heller åt som bästa vänner.