Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls livesänder ungdomsfinalerna – här är våra experter: "Kommer bli häftigt att se"

Bandypuls kommentator Leo Hägglund guidar tittarna genom de livesända finalerna från Studenternas i Uppsala.
Bredvid sig får han experter som Johan Jansson Hydling, Hanna Brusberg och Bandypuls redaktör Christoffer Million.
– De här tre matcherna är några av de häftigaste grejerna vi gör under säsongen, så att vi kan göra det tillsammans med stora bandyprofiler är ju jättestarkt, säger Bandypuls nyhetschef Rikard Bäckman.

HÄR ÄR MATCHERNA FREDAG 22 MARS

11.00: P18-finalen Ljusdal–Edsbyn (Leo Hägglund och Johan Jansson Hydling)

15.00: F17-finalen Kareby/Surte–Skirö (Leo Hägglund och Hanna Brusberg)

19.00: P20-finalen Villa Lidköping–Vetlanda (Leo Hägglund och Christoffer Million)

Uppsalabördige Johan Jansson Hydling har gjort ett tiotal säsonger som elitspelare, i moderklubben Sirius, i Ljusdal och nu senast som inhoppare i Broberg. Hur det blir med hans fortsatta spelarkarriär är oklart – men han sitter i Ljusdals BK:s styrelse och har bra koll på det lag som ska möta Edsbyn i P18-finalen.

Hanna Brusberg är före detta landslagsspelare och har gjort 9 säsonger i AIK. När AIK lade ner sin elitverksamhet under en säsong gick hon till Hammarby, i vad man kanske trodde skulle vara slutet på karriären. Men den här säsongen gjorde hon comeback i AIK, som åkte ur i semifinalen mot Skutskär. "Brus" placerar sig bra på en lista över de riktigt stora spelarna i historien i svensk dambandy.

Bandypulsredaktören Christoffer Million har varit med sedan starten av sajten, och tillhör ett sällskap av de mer profilerade bandypersonligheterna i det här landet.

***

FAKTA – så gick det i ungdomsfinalerna i Uppsala 2018

P20: Vänersborg–Vetlanda 2–7

F17: Sandviken–Skirö 4–1

P18: Edsbyn–Vetlanda 4–6

(tryck på länkarna så kan du se matcherna i repris)

***

De tre bandykompetenserna ovan kommer att bistå vår kommentator Leo Hägglund när vi livesänder P18, F17- och P20-finalerna från Studenternas fredag 22 mars.

– Vi har ju sänt de här finalerna tidigare, och vis av erfarenhet vet vi att det brukar vara väldigt många som tittar. Det är ju landets bästa juniorer vi får se på isen, sportens framtid visar upp sig på Studenternas, säger Bandypuls nyhetschef Rikard Bäckman, och fortsätter:

– Riktigt kul att stora profiler ställer upp och bidrar med sin kunskap i sändningarna. Det här kommer att bli häftigt att titta på, säger han.

För att se matcherna behöver du vara pluskund på Bandypuls eller någon annan av Mittmedias titlar. Skaffa Plus här!