Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls Manager – här är experternas superlag och bästa tipsen: "50 lax? Ett kap!"

 
Bandypuls Manager
Visa alla artiklar

Har du inte lämnat in ditt lag till Bandypuls Manager än?
Då får du hjälp av proffsen här.
Här är experternas lag och bästa tips.

Den första omgången av elitserien i bandy är spelad – och på fredag är det premiär för Bandypuls Manager. Klockan 19.00 på fredag stängs anmälningarna.

Hur ska en rutinerad coach gå till väga för att sätta ihop sitt lag?

Vi anlitade Bandypuls egna experter som rådgivare.

Här är deras lag – med spelarna som kan ge rejält med "bang for the buck".

Christoffer Million, 30, Bandypulsredaktör

Björn Eriksson: Broberg har Sirius borta och slagpåsen Åby/Tjureda hemma under helgen. Minst två poäng, kanske fler, kommer in med "Böna" på sidan.

Jesper Granqvist: Ljus framtid, men här är Granqvist utvald som billig utfyllnadsspelare. Drog inte på sig en enda utvisning i grundserien i fjol. Får gärna fortsätta på det spåret.

Olle Nordlund: Enda försvararen i Miljonen BK:s premiärlag som är ordinarie in real life. Relativt billig och var en av elitseriens bästa hörnskyttar i fjol bland försvararna.

Daniel Axi: Lagkapten i allsvenskan i fjol, knappt en spelare för matchtruppen i år. Uttagen för att han inte kostar och för att risken för utvisningar är minimal när speltiden väntas bli så ringa.

William Arvidsson: Mittfältare i grunden, men är definitivt att betrakta som anfallare nu när Villa har Albin Thomsen borta. Duktig skytt, farlig på hörnor. 50 lax? Det är ett kap.

Johan Esplund: Min tankegång bakom det här laget är å ena sidan bredd- och petade spelare, å andra sidan ett par-tre med riktig spetskvalitet. Här är en av dem. Årets man 2019 är snudd på poänggaranti i varje match.

Teemu Määttä: Apropå garanti på leverans. Den äldsta Määttä-brorsan är en poängspruta i Sirius och är given i mitt lag. Både framspelare och målskytt.

Janne Rintala: Lite samma kapkänsla som med Arvidsson. Killen har avgjort en SM-final, så kvalitet finns och för en kostnad av 50 lakan var det bara att hugga.

Joakim Andersson: Ska jag behöva motivera den här uttagningen? Lagkaptensbindeln är naturligtvis taktisk av poängmässiga skäl.

Simon Karlsson: Två meter lång, men ändå med god kontroll på kroppen och mångsidig i sitt målgörande. Kommer att göra en hel del poäng i vinter.

Philip Flodstam: Riktigt bra straffområdesspelare som har känts oväntat het under hösten. 50 000 kronor, sedan var det inte ett öre kvar på kontot.

Andreas Tagg, 37, Bandypulsredaktör

Svenne Olsson: Kommer nog att byta en hel del på tränarsidan. Men Svenne ger bra grundavkastning och Bollnäs inleder mot Åby. Givna poäng där.

Max Bergström: Hammarby kommer kunna hålla nere siffrorna i ganska många matcher. Vilket betyder en del poäng in på Bergström.

Erik Jonsson: Ett fynd. Poängstarka backar premieras och Jonsson kommer att bomba in en del hörnor i vinter. Åtta mål i fjol.

Joakim Johansson: Dyr. Men med tanke på hans galna skott så är jag övertygad om att den här investeringen kommer att löna sig. Håll dig på isen bara, "Kimmen".

Sune Gustafsson: Budgetbacken. Får skjuta på någon hörna här och där och får mycket speltid i början på säsongen. Kan ramla in någon bonuspoäng här.

Albin Airisniemi: Kommer att få en mycket större roll i SAIK i år. Och då även göra betydligt fler poäng än i fjol.

Daniel Berlin: Straffskytt, hörnskytt och framspelare. Här ska det ramla in en hel del poäng och med honom som kapten blir varje Berlin-mål värt åtta poäng. Kaching.

Kalle Lempinen: Stor potential. Poängkungen från Finland får en ganska stor roll på AIK:s mittfält och kommer att göra en del mål, samt assist till stjärnanfallarna längst upp.

Oskar Westh: Man är inte direkt ensam om den här uttagningen men med tanke på hur unge Westh sett ut under försäsongen känns han given här, sett till prislappen.

Lucas Widman: Hårdskjutande anfallare som kommer att få en hel del istid i SAIK i vinter. Kommer säkert även att dra in några hörnor.

Ted Bergström: Given anfallsetta i "Bajen" och i den rollen ska Bergström leverera en hel del mål. Framför allt med passningsklubbor som Gilljam och Sundin bakom sig.

Philip Flodstam: Tajt budget, alltså. Flodstam är billig och kommer att få sina chanser som avlastare till Fagerström och Mickelsson. Och göra en del mål.

Anders Ingvarsson, 44, utgivare Bandypuls

Liksom många föreningar inom bandyn hade jag svårt att hålla mig inom budget.

Men Jocke Andersson lär vinna skytteligan, så att slanta upp för honom och dessutom göra honom till lagkapten var ett enkelt val. Sen har Mickelsson visat fin form så här långt och kommer nog mer till sin rätt med Fagerström vid sin sida, så han var också given.

Wikman slår in rätt många hörnor och var rätt billig. Arisniemi har en fin utveckling och backen Määttä kommer göra sina poäng, liksom Vetlandas Blomberg. Ungefär där tog den stora börsen slut. Målvaktsvalet – där spelade pengen in. Övriga fick bli vad det blev, så där hoppas jag lite på slump och tur.

Jonna Igeland, 24, Bandypulsredaktör

Esa Määttä: Sen rekrytering, precis som Siriusspelaren i laget – men med tanke på den här inledningen ser Esa ut att bli ett riktigt fynd som tränare.

Henrik Kjellsson: Spelar inte i det hetaste laget just nu, men om VSK får ordning på grejerna kan Kjellsson bli riktigt vass i det här laget.

Jesper Granqvist: Ett riktigt fynd – en av de billigaste spelarna i laget, men förhoppningsvis får han ändå en del speltid i Edsbyn och kan nog nypa en poäng här och där.

Olle Nordlund: Något av en doldis, men jag tror stenhårt på Nordlund som hörnmålskytt.

Martin Andreasson: Även här räknar jag förstås med en del hörnmål – gärna några fler än förra säsongen. Risk för minuspoäng finns, men jag håller tummarna för att jag inte behöver se allt för mycket av den varan.

Oskar Westh: Självklart tar höstens genombrottsman plats i laget. Kan säkert göra en del poäng från sin mittfältsposition.

Tim Persson: En offensiv Villaspelare behövs förstås i laget. Hoppas att Tim Persson ska göra några poäng, inte minst med tanke på de skador Villa har nu.

Arvid Tapper: Förlåt Arvid, men här har jag bara gått på priset. 40 000 kronor fanns över, och varför då inte ta en lovande Siriusspelare.

Simon Folkesson: En spelare jag har uppskattat att se på försäsongen, hoppas han hittar rätt i Hammarby och står för ett antal poäng.

Ted Bergström: Målgaranti såklart – minst 20 mål måste det bli härifrån i vinter.

Christian Mickelsson: Samma sak här – målgaranti, och inför första omgången mot Åby blir det även här min kaptensbindel landar. Självklart ska Mickelsson ha målfest mot nykomlingen.

Lucas Widman: Mitt "budgetalternativ" framåt. Kan nog bli en del mål härifrån trots allt, nu när SAIK byggt om också.

Peter Axman, 61, Bandyredaktör Bollnäs

Jocke Forslund: En teambyggare och taktiker av rang som kommer att leda sina underskattade stålmän mot många poäng.

Anders Svensson: Lite vågat kanske med tanke på att Villa väntar på fredag, men jag vill markera tillit till landets bäste i buren och en storsatsningarna i laget.

Daniel Axi: Hade en mer tydlig roll i AIK förra säsongen, men har kapacitet och är billig i drift och ett namn som börjar på "Ax...". Det räcker här.

Olle Nordlund: Stark försvarare med lödigt skytte, inte minst på hörnor.

Juho Liukkonen: Har en riskabel benägenhet att dra på sig utvisningar, men "Lippi" har också ett hejdundrande skott. Jag litar på dynamiten.

Tim Persson: En liten stor lirare i Villa med massor av rutin och en förmåga att blixtra till, tar plats av kalkylskäl och som en personlig favorit.

Edvin Wigren: Lillebror (Joel lirar i Bollnäs) är en framtidslirare av mått i Broberg, och billig i drift här.

Kalle Lampinen: Explosiv, snabb och kreativ – en spelare med potential att ta stora kliv i AIk den här säsongen.

Oskar Westh: I ett lag med X-bas får Bollnäs unge komet chansen, har redan under försäsongen visat att det stora genombrottet är på lut.

Christian Frohm: Kalixsonen smällde in 31 mål i allsvenskan, och har kvalitet att hyste in ett gäng i elitserien också. Får skapligt med utrymme bakom Nilsson och Ryazantsev.

Christian Mickelsson: Den kvicke och målsökande topptorpeden är en pålitlig leverantör sedan många år – och har startat säsongen i toppform.

Jimi Heinonen: Den finske supertalangen har haft en viss startsträcka i Sirius, men har nu fårr upp farten för att lyfta mot högre höjder.