Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls nya chefredaktör Rikard Bäckman: Vi klarar av att hantera vilken matchbild som än kastas emot oss

Hej, bandy-Sverige.
Rikard Bäckman här – Bandypuls nya chefredaktör.
Här är min första krönika i den rollen.

Förhoppningsvis har du redan läst den här texten.

Om inte kommer här en snabb sammanfattning:

Bandypuls kommer att livesända matcher från allsvenskan, elitserien dam, juniorelitserien, division 1 och ungdomsfinalerna.

Bandypuls kommer att ha en större och starkare bevakning än tidigare. Vi har även det som i branschen kallas nyhetsrätt, vilket betyder att när det smäller (jo, det kommer det att göra) så ser du det i TV-format på Bandypuls. Vi fortsätter med vårt managerspel, vi justerar i och förstärker vår bevakning under matcher och trycker ännu hårdare på det som vi vet att ni vill läsa om. Med stor framgång har vi under de senaste säsongerna kört Veckans lag från herrarnas elitserie. Nu, inte en dag för tidigt, kommer du även få Veckans lag även från damernas elitserie. Dessutom släppte vi vår unika dokumentär om Daniel Anderssons väg tillbaka till bandyn på torsdagen.

Eftersom jag nu är den styr och ställer så kan jag också uttala mig som det som brukar heta sportchef.

Därför: Vi har förlängt avtalen med våra stjärnspelare Andreas Tagg och Christoffer Million – och till lagbygget adderat en profilvärvning i Andreas Hanson. Och precis som tidigare har vi samarbetsavtal med lokala experter som alla publicerar sitt bandyinnehåll hos oss. Truppen är både bred och spetsig.

Därmed: Vi klarar av att hantera vilken matchbild som än kastas emot oss. Vi finns alltid till för er i publiken.

Det är nämligen så att vi kan utvecklas hur mycket som helst, bli fler "spelare", bli starkare, bli bättre, jobba ännu hårdare. Men utan er som använder Bandypuls är vi absolut ingenting. Varje dag (läs: match) börjar nämligen med att du som läsare skall kunna lita på att bandynyheterna, de får du hos oss.

Tro det eller ej så umgås jag i vissa kretsar privat där bandy inte är någon fråga. När jag missionerar, säljer in bandyn, till dessa oinvigda brukar jag vara öppen med att det är en liten marginalsport MEN de som bryr sig om den bryr sig jävligt mycket. Jag gillar den bilden, vill väldigt mycket att den ska vara sann och riktig.

Åren när jag faktiskt livnärt mig mer eller mindre på att bevaka bandysporten har blivit tvåsiffriga. Att nu få kliva in som chefredaktör och ansvarig utgivare för produkten Bandypuls som betytt precis allt för min journalistiska gärning känns stort och häftigt. Det är ett uppdrag som jag tar mig an med respekt, värdighet och jättemycket ödmjukhet. Men samtidigt ska vi vara framåtlutade och sugna på offensiven, vilja gå till anfall – inte bara spela säkert i deffen.

Jag är oerhört medveten om allt bra som Bandypuls gjort de här åren, vilka steg vi har tagit. Men samtidigt vet jag också att man ska passa sig noga för mättnad och att slå sig tillbaka och luta ryggen mot stödet. För det är när man slappnar av och står på hälarna som allt händer.

Var mild mot den milde, listig mot den sluge, rå mot råskinnet. Mot en lögnhals – var en åskvigg

Citat från TV-serien The Good Lord Bird som jag börjat kolla på under de få lediga timmarna som dygnet nu erbjuder.

Coronapandemin kan ingen påverka, den ligger som en blöt och obehaglig filt över hela samhället. Att människor ser olika på hur den bör hanteras behöver respekteras. Jag hoppas att man under dessa svåra förutsättningar kan hitta bra modeller för att komma till spel på bandyisarna.

Om det blir spel i elitserien herr, elitserien dam och allsvenskan så är dessa några av mina frågeställningar, exklusive coronan:

Kommer de existerande konflikterna i sporten att redas ut och klaras upp? Hur går det för Daniel Andersson i vinter? Hur mycket bättre kan AIK bli som lag? Är Villa verkligen nya storfavoriter till damguldet? Hur pass mycket har Skutskär tappat i kvalitet? Grejar VSK att stå upp och hota om tredje raka guldet på damsidan? Vem av alla våra läsare kommer att sopa hem Bandypuls Manager framåt våren? Hur många mål gör Christoffer Edlund när han vinner herrarnas skytteliga? Vem tar över efter Matilda Plan som den nya superstjärnan i damernas elitserie? Vem ska ta bollen av Per Hellmyrs? Blir det Frillesås eller Tellus som åker raka vägen ur? Hur många lag kan egentligen vinna allsvenskan... åtta?

Som du ser, det där ett par av de tusen frågor som du kommer få svar på den här säsongen om du hänger med oss på Bandypuls.

Nästan lika många är sätten du kan höra av dig till mig på; med åsikter, synpunkter och tips. Vilket sätt du använder bryr jag mig inte om – bara du gör det!

LÄS MER: 7 heta frågor till 9 Bandypuls-profiler inför elitseriestarten