Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

► Bandypuls redaktör om satsningen på Plus: "Ett nödvändigt steg att ta"

Redaktörerna Christoffer Million och Andreas Tagg har varit med sedan Bandypuls startades.
Sajten har vuxit för varje år – i takt med att bevakningsområdet har utökats.
– Vi brinner för bandyn och jag tror att det lyser igenom i vår bevakning, säger Andreas Tagg.

Bandypuls startades som en samlingsplats för artiklar om Bollnäs, Edsbyn, Broberg och Ljusdal. Därefter har sajten vuxit och breddats för varje säsong som har gått.

– Det har hänt mycket sedan vi lanserade Bandypuls som en lokal hälsingeprodukt hösten 2013. I dag är vi nationella och bevakar hela elitserien, säger Christoffer Million, som tidigare har spelat och som även ska börja döma bandy den här säsongen.

Under veckan lanserades Plus och reaktionerna och frågorna har varit både många och starka. Plus innebär att en stor del av innehållet enbart kommer att vara tillgängligt för betalande kunder.

Andreas Tagg förklarar varför satsningen är nödvändig.

– Att ta betalt för journalistik är verkligen ingenting nytt. Men att göra det på nätet är det, i alla fall för oss på Bandypuls. Det kostar att göra journalistik och vill vi finnas kvar som bandybevakare så är det här ett logiskt och nödvändigt steg att ta i en tid då mediabranschen fortsätter att digitaliseras, säger han och fortsätter:

– Vi hade gärna fortsatt med att ha sajten öppen för alla, men det går inte.

Nyckeln till Bandypuls framgångskoncept tror han delvis beror på den kunnighet som finns hos medarbetarna – och den glöd som finns för att ständigt vara på topp i bevakningen.

– Vi brinner för bandyn och jag tror att det lyser igenom i vår bevakning och i det vi levererar. Från augusti till maj, då silly season kanske börjar klinga av lite, så ligger det oerhört många arbetstimmar bakom Bandypuls, säger Andreas Tagg.