Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Bjuder på saker som gör det värt att gå på bandy"

Här är Bandypuls Veckans lag nummer elva den här säsongen.
Bakom uttagningen står som vanligt Rikard Bäckman och en trogen läsarskara – den här gången har han tvingats ta ut tre liberospelare och ett fyrmannamittfält (!).
Parentesen anger hur många gånger spelaren varit uttagen.

SE ÄVEN: Bandypuls utser veckans snyggaste mål

MÅLVAKT

Dennis Wasberg, Broberg (3)

Att låta två målvakter i samma lag dela på en plats i Veckans lag hade sett konstigt ut – men i det här fallet hade det faktiskt varit möjligt. I hälsingederbyt mot Edsbyn räddade Max Bergström en radda frilägen, och såg med god hjälp av sin ribba ut att bli matchvinnare där ett tag. I nästa derby, mot Bollnäs, var det Dennis Wasberg som storspelade genom hela matchen – och fick sista ordet när han räddade det sista Bollnäsläget innan slutsignalen. Wasberg får platsen – med anledning av att hans insats faktiskt gav poäng. Men det var hårt i mål...

LÄS MER: Wasbergs räddningar gav Broberg poängläge

FÖRSVAR

Hans Andersson, Edsbyn (3)

Han är nästan vansinnigt het just nu, Hans Andersson. Förbundskaptenen för Veckans lag, alltså undertecknad, har redan tagit ut honom i det riktiga landslaget till VM...

I storsmällen Edsbyn gav SAIK stod han för ett plus två, och följde sedan upp med ett mål och en assist i derbyt mot Broberg. Passningen där? Ett 50-meterslyft till Mattias Hammarström som satte 3–2 – han skjuter, han passar, han bygger Edsbyns offensiva spel. Hasse är kung i elitserien!

LÄS MER: Andersson: "Vi har en grym moral"

Jocke Svensk, Edsbyn (2)

Nu ska ni alltså få se tre liberos i samma veckans lag. Därför tas Jocke Svensk ut som back här – en uppgift han skulle klara lika bra. Ser trygg ut i Edsbyn, där han fått axla Fredrik Åströms roll. något Svensk löser med bravur. Oerhört spelskicklig för att vara försvarare, säkerheten själv när han plockar ner lyft och bidrar även med offensiva turer när laget behöver det. Bara ett hjärnsläpp från Svenne Olsson gör att Jocke Svensk inte får haka på till Sandviken kring månadsskiftet...

Victor Lundberg, Sirius (2)

Fortsätter överraska både med- och motspelare – Victor Lundberg tar kliv i varje omgång, känns det som. Mot Vänersborg blev det förvisso storstryk, men Lundberg var Sirius bästa spelare i matchen och utan honom hade det blivit avsevärt fler mål än nio i baken. Avväpnade både Lomanov och Lukkarila i farliga en-mot-en-lägen. Mot Kalix, där Sirius faktiskt inte var hemskt långt ifrån ett litet fiasko, fick Lundberg rädda sitt lag. Eller för att citera tränaren Olle Gabrielsson: "Han spelar på otroligt hög nivå just nu och har gjort det ett tag. Han görnågra brytningar av yppersta världsklass i dag. Han räddar oss i några situationer.”

LÄS MER: Sirius tog stort steg mot säker mark

Martin Johansson, Villa Lidköping (2)

För att vara Sveriges bästa försvarsspelare totalt sett får Martin Johansson alldeles för få rubiker. Att få vara med i Veckans lag för andra gången den här säsongen är väl det minsta vi kan göra. Villaliberon är en jätte längst bak i banan med sin positionsförmåga, skridskoåkning och brytsäkerhet. En av Villas viktigaste spelare lite i skymundan – och han är minst lika viktig för det här laget som de offensiva stjärnorna som ni vet vilka de är.

Emil Viklund, Vänersborg (2)

Vänersborg fick styra om lite när Adam Herou Löf saknades mot Sirius. Felix Pherson flyttades till högerhalven och Emil Viklund fick justeras ner som västerhalv. Då visade Viklund att han är minst lika bra där – offensivt lagd och väldigt kraftfull. Levererade två mål och en assist, och öppnade efteråt för att han kan tänka sig att fortsätta som halv när han är tillbaka där igen.

LÄS MER: Viklund kritisk trots storsegern

MITTFÄLT

Robin Andersson, Tillberga (2)

Givetvis måste någon med från Tillberga efter segern mot Vetlanda – i Bandypuls TV-sända match. Tillberga mönstrade det yngsta lagen i klubbens historia. och tog då två lika tunga som imponerande poäng. Lagets bästa bandyspelare totalt sett klev i vanlig ordning fram och tog ett stort ansvar – Robin Andersson visade åter hur viktig han är för Tillberga. Poäng? Två mål och en assist.

Sedan levererade "Storken", som han kallas, det legendariska citatet: "När jag kom ner hit till hallen så satt det två killar i omklädningsrummet som jag aldrig sett tidigare, men de kom in och gjorde svinbra byten".

Robin Andersson saknades sedan när Tillberga slog Tellus på Zinkensdamm. Men det rör sig bara om en lättare sjukdom.

LÄS MER: Tillbergas sköna skapl med yngsta laget i klubbens historia

Adam Gilljam, Hammarby (3)

Bajen har tagit poäng i sju raka matcher. En del i det (det går faktiskt hand i hand) är att Adam Gilljam har börjat bära sitt lag på riktigt igen. Poänggörare, slitvarg och retsticka – Söderhamnssonen är i form, precis som sitt lag.

Johan Esplund, Villa Lidköping (2)

Johan Esplund med andra veckan i rad i detta fina sammanhang. Säger en del om hans form för tillfället – på en grymt hög nivå och elitseriens kanske största artist. Bandysporten kommer sakna honom i världsmästerskapet. Esplund måste vara hemma då han och sambon väntar på storken.

Mot VSK gjorde han ett mål och en assist, och var i allra högsta grad delaktig till segern som till slut blev ganska enkel. Mot Vetlanda var han inte superspektakulär, men ändå riktigt bra. Vikarierade en stund som vänsterhalv – och stod för ett av säsongens läckraste frilägen när han nätade med en hockeyfint. Johan Esplund bjuder på saker som gör det värt att gå på bandy.

LÄS MER: Konstmål av Esplund – här sågar han Vetlanda

Tuomas Mättää, Edsbyn (1)

Om det känns konstigt att det här är första gången som superfinländaren Tuomas Määttä är med i Veckans lag? Ja, lite faktiskt.

Men här är han – snabbskrinnaren som lär bli Finlands stora stjärna i VM. Gjorde två mål och en assist i matchen mot SAIK, och gjorde faktiskt under vissa stunder lite som han ville på isen. Ofta steget före sin moståndare, både i tanke och handling.

ANFALL

Mattias Hammarström, Edsbyn (1)

Rent krasst skulle man kunna plocka ut skytteligaledaren David Karlsson vecka ut och vecka här. Men hur roligt blir det i längden? Nej, den här gången, när det bara finns en forwardsplats, får Mattias Hammarström göra säsongspremiär. Hårdskjutaren satte två mot SAIK och tre på Broberg. Ett bra facit, nästan lika bra som David Karlssons senaste vecka...

VECKANS TRÄNARE

Johan Sixtensson, Villa Lidköping (2)

Vi tar oss en titt på vilka lag som Villa Lidköping har mött... i säg de fem sista omgångarna! Vetlanda, VSK, Hammarby, Bollnäs och Sandviken. Villa har alltså tagit nio (!) poäng av tio möjliga under denna tuffa period. Otroligt imponerande. Tränaren Johan Sixtensson basar över Sveriges bästa bandylag – och alldeles uppenbart får han ut mycket av sina stjärnor.

LÄS MER: Veckans lag 10

LÄS MER: Veckans lag 9

LÄS MER: Veckans lag 8

LÄS MER: Veckans lag 7

LÄS MER: Veckans lag 6

LÄS MER: Veckans lag 5

LÄS MER: Veckans lag 4

LÄS MER: Veckans lag 3

LÄS MER: Veckans lag 2

LÄS MER: Veckans lag 1