Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Det är något av ett lyxproblem"

Bandypuls Veckans lag fyller tvåsiffrigt den här säsongen.
Se Rikard Bäckmans tionde uttagning här.
Parentesen anger hur många gånger spelaren varit uttagen.

TV: Bandypuls listar förra veckans snyggaste mål

MÅLVAKT

Patrik Hedberg, Hammarby (1)

Målvakten som kallas "Slangen" är konstigt nog något av en doldis i målvaktsfamiljen – trots landslagsnominering och att han radar upp stormatcher. Har fantastiska kvaliteter, och lär väl hoppa upp ett hack i rangordningen när "världens bäste målvakt" Andreas Bergwall väljer att avsluta karriären. Patrik Hedberg hade en fantastiskt bra dag hemma på Zinken när Hammarby tog en poäng i mötet med Villa. Många fina räddningar i olika situationer.

FÖRSVAR

Tobias Nyberg, Vetlanda (1)

Spelar visserligen vänsterhalv, men här i Veckans lag får man vara lite flexibel om alla som bör ska få plats. Tobias Nyberg kommer från en av sina bästa veckor i elitseriekarriären. Stort delaktig när Vetlanda skrällvann mot SAIK. Nyberg satte det viktiga 3–2-målet i början av den andra halvleken. I storkrossen, 14–4, mot Tellus gjorde han två mål och en assist.

Johan Jansson Hydling, Sirius (2)

En av elitseriens allra tydligaste rollspelare; begränsad i vissa avseenden men gör väldigt sällan misstag när han sköter de uppgifter han fått tilldelade. Kompenserar bristande teknik och skridskoåkning med en väldigt bra spelförståelse. Skjuta kan Hydling också göra, både "riktigt" skott och slagskott. Mot Tellus använde han slagaren på hörna, och gjorde även ett hörnmål, Sirius enda mål, i förlustmatchen mot Edsbyn senast.

Andreas Westh, Bollnäs (3)

Väldigt tacksam "truppspelare" i Veckans lag som kan tas ut nästan när som helst. Sjunger på sista versen på karriären, men kommer att avsluta den (när det nu blir) med flaggan i topp. Andreas Westh är en stilstudie i placeringssäkerhet. Det som primärt gjorde att intresset pockade på den här gången var hans två hörnmål, 4–2 och 6–2, mot Gripen.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från Sävstaås – Se Wesths hörnmål

Robert Rimgård, Hammarby (2)

Robert Rimgård var centralfigur i den förra omgångens mest upphaussade händelse i svensk bandy. Det var han som sköt det omdebatterade frislaget på Zinkensdamm, som nog borde ha gett 6–5 och seger för Hammarby. Nu var det inte bara för den sakens skull som han är med i Veckans lag, utan för att han på det hela taget gjorde en bra match som back i ett kämpastarkt Hammarby som känns på uppgång.

SE ÄVEN: Gick bollen i mål mellan Hammarby och Villa?

Samuli Helavuori, Bollnäs (1)

När Bollnäs slog Vänersborg innan nyår lät Bollnäs finländske ytterhalv Samuli Helavuori meddela att formen är på väg. Något som han sedan visade i matchen mot Villa med ett mål och en assist. Det börjar hända grejer för Helavuori – och han är ett rejält sparkapital hos Bollnäs om inte annat.

MITTFÄLT

Sergej Lomanov, Vänersborg (2)

Den ryske stjärnan var fullständigt överlägsen och dominant mot Broberg – gjorde ett mål och fyra assist. Faktum är att han hade kunnat göra ännu fler poäng i den storsegern. Lomanov var avsevärt blekare i söndagens match mot VSK, men den mot Broberg räcker gott och väl till att bli med i Veckans lag.

LÄS MER: Lomanov: "Jag hade många chanser"

Johan Esplund, Villa Lidköping (1)

Världsstjärna, tekniker och underhållare. Johan Esplund är i form nu, inget snack om den saken. För det mesta har han en roll längre bak i banan i Villa, vilket avspeglas i poängproduktionen. Men ändå är det högsta klass på det mesta han är inblandad i. Mot Bollnäs var han bäst på isen och gjorde två mål. 4–3-målet var ett styrkebesked: Esplund hämtade bollen på mittplanen och släppte inte ifrån sig den förrän den satt i målvaktens bortre hörn. Mot Hammarby var han hårt uppvaktad med en ryggsäck under första halvlek, men bjöd ändå publiken på tekniska specialiteter. Assisterade till Villas ledningsmål och satte 5–4-målet i andra halvlek efter lir tillsammans med Daniel Andersson.

LÄS MER: Esplund efter kaosmatchen: "Tappar två poäng men får en"

Johan Löfstedt, Vetlanda (4)

Tre Veckans lag på raken utan Johan Löfstedt. Det känns nästan lite konstigt. Så här är han igen – tillbaka. Fattas bara annat efter 9–4 mot SAIK och 14–4 mot Tellus – 23 mål på två matcher. Löfstedt har stått för fyra mål och fyra assist i de här matcherna. Mot SAIK fick han de lite extra ytorna, och då håller ju Vetlandas stora stjärna världsklass i sitt utförande.

ANFALL

Joakim Andersson, Vetlanda (3)

Johan Löfsteds kompis Jocke Andersson måste ju också med. De hittar varandra med en närmast telepatisk förmåga. Av Vetlandas 23 mål den senaste veckan gjorde Andersson nio och spelade fram till ytterligare tre. Han har vuxit fram till en av de stora anfallarna i svensk bandy de senaste säsongerna.

LÄS MER: Sju poäng när Vetlanda körde över Tellus

Tobias Holmberg, Västerås (1)

Att ta ut en spelare från VSK efter 9–3-matchen mot Vänersborg är något av ett lyxproblem. Det var så många som levererade; Simon Jansson, Jonas Nilsson, Ted Bergström, Jacob Bucht... Valet i högen faller ändå på Tobias Holmberg, på grund av att han faktiskt stod för två vackra assist när matchen fortfarande var jämn i första halvlek. Kryddade med ett mål och en målgivande passning i andra, och blev därmed poängbäst för dagen i VSK. Tobias Holmberg är av typen komplett bandyspelare som har levererat bra saker i elitserien under mer än tio år.

VECKANS TRÄNARE

Michael Carlsson, Västerås (1)

Han har så klart konstaterat att det är en tuffare säsong nu, Michael Carlsson. VSK kör inte över moståndarna på samma sätt, men det gäller att inte visa något missmod. I första matchen 2017, mot Vänersborg, fick "Micke C" sitt lag att leverera den där totalbandyn igen. Det var bara första kvarten som det fanns frågetecken om var VSK stod efter åtta träningsdagar. Sedan lekte man med sin motståndare.

LÄS MER: Veckans lag 9

LÄS MER: Veckans lag 8

LÄS MER: Veckans lag 7

LÄS MER: Veckans lag 6

LÄS MER: Veckans lag 5

LÄS MER: Veckans lag 4

LÄS MER: Veckans lag 3

LÄS MER: Veckans lag 2

LÄS MER: Veckans lag 1