Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Han kommer att vara saknad i den här sporten"

Här är säsongens näst sista Bandypuls Veckans lag – det 18:e i ordningen.
Precis som vanligt är det Rikard Bäckman som ligger bakom uttagningen, tillsammans med er läsare.
Parentesen anger hur många gånger spelaren varit uttagen i Veckans lag.

LÄS MER: Krönika Axman: "Hälsingland en vinnare hur det än går"

MÅLVAKT

Anders Svensson, Edsbyn (2)

Det är väl som en saga i sig, detta. Efter många turer, om och men, så kom han tillbaka till Byn efter proffsåren i Ryssland. Anders Svensson tog dels på sig ett mentorskap för Edsbyns unga målvakter – men när det har hettat till i slutspelet är det superveteranen och förre landslagsmålvakten som har vaktat buren. Givet, så klart. "Sverre" har varit bra och stabil i största allmänhet i slutspelet, och sprider ju ett lugn med sin rutin. Har inte minst gjort ett par (nödvändiga) tv-räddningar av hög klass på distansskott. Anders Svensson ser inte ut att vara 41 år i kroppen, om ni förstår den poängen...

SE ÄVEN: Svensson om finalen: "Det blir tomt i Hälsingland"

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs (5)

Bollnäs skickade ut Villa med 3–0 i matcher – och Per Hellmyrs är den som visat allra bäst form. Han viftar lite över bollen med sin magiska klubba, sedan börjar showen...

I den sista semifinalen som Bollnäs vann med 5–4 efter en sällad skådad dramatik stod "Myran" för tre assist. Sällan har väl en ytterhalv varit en så betydande härförare. Vidare motivering till denna utnämning känns bara överflödig. Hellmyrs är högst troligt Sveriges bästa bandyspelare nu innan finalen på Tele2.

SE ÄVEN: Hellmyrs: "Vi har verkligen nått höga höjder"

Rasmus Forslund, Sandviken (1)

Rasmus Forslund blir med i säsongens näst sista Veckans lag – grundbulten i detta är hans insats i semifinal 3, som Sandviken vann med 7–2. Han och de andra i SAIK-försvaret såg till att Edsbyn bara kom till halvchanser i den första halvleken, där man i stort sett säkrade segern. Rasmus Forslund har en förmåga att gå in under huden på motståndarna, och när det brann till stod han upp för sin målvakt Joel Othén när Edsbyns Mattias Larsson körde över honom.

LÄS MER: Forslund om bråket: "Har ingenting där att göra"

Andreas Westh, Bollnäs (5)

Försvarsgeneralen som älskar krutröken i de riktigt stora slagen. Så pass till åren, men fortfarande så väldigt bra som libero och försvarschef. Andreas Westh leder säsongens bästa försvarsspel, det som Bollnäs visat upp 2016/2017. Han kan se tillbaka på en storartad karriär – en karriär som ännu saknar ett SM-guld...

Tommi Määttä, Edsbyn (1)

Tommi har stått i skuggan av tvillingbrorsan Tuomas ända sedan ankomsten till Edsbyn i somras. Men försvarsspelaren var riktigt bra i den avgörande semifinalen mot Sandviken, med flera avgörande och fina brytningar. Rörlig och skridskostark likt sin bror – och Tommi Määttä tvekar inte att kliva dit rejält med kroppen när det krävs.

Daniel Burvall Jonsson, Edsbyn (3)

Är egentligen högerhalv, men får finna sig i att spela till vänster i Veckans lag. Ingen flyttar på Per Hellmyrs där... "Popa" har vuxit under hela säsongen och nu är han i en form som motsvarar den när han var som bäst för några år sedan. Har kanske till och med överglänst Hans Andersson i semifinalserien mot SAIK. Väldigt stark bollhållare och tar vägar som få andra ser. Finns det två åkvägar hittar han en tredje med sin smarthet. Gjorde tunga 2–0-målet på Sandviken efter inspel från Joel Edling.

MITTFÄLT

Hannes Edlund, Sandviken (1)

Vilken säsong och utveckling han har, 19-årige Hannes Edlund. I den tredje semifinalen var han en gigant på mitten när SAIK gick ifrån till 4–0 på 17 minuter. Junioren stod för assisten fram till Christoffer Edlunds 2–0-mål och fyllde själv på med 4–0 kort senare. Stor framtidsman för SAIK. Nog får man säga att de är väldigt sällsynt med en 19-åring i en så stor roll i ett så viktigt skede och i ett så bra lag.

LÄS MER: Talangen klev fram som SAIK:s stora motor

Tuomas Määttä, Edsbyn (4)

Tvilling nummer två – och finländare nummer två – i Veckans lag. Vilken succé han har varit i den svenska elitserien den här säsongen, Tuomas Määttä. När det skulle avgöras i semifinalserien mot Sandviken klev han fram och var en av isens bästa spelare när han kom igång med sin fart och kreativitet. Åkte, åkte och åkte och skapade lägen och hörnor på egen hand. Tuomas Määttä fick också kröna sin klassinsats med att få Svenska Fönster Arena att explodera när han satte 5–2-målet i 96:e minuten.

SE ÄVEN: "Finns det fyrapack med dumstrutar att köpa?"

ANFALL

Erik Pettersson, Sandviken (3)

Bandyslutspelets poängkung måste naturligtvis vara med i Veckans lag. Erik Pettersson har gjort precis allt som stått i hans makt för att ta SAIK till final. Är aktiv över hela planen, kraftfull och tung när han kommer på genombrott centralt i banan. Erik Pettersson gjorde sex poäng i kvartsfinalserien – och tolv poäng över fem semifinalmatcher mot Edsbyn.

Oscar Wikblad, Edsbyn (1)

En liten outsider i det här sammanhanget. Oscar Wikblad var bäst när Edsbyn gjorde sin sämsta match i semifinalen. Då gjorde han två mål när laget föll med 2–7, och fick pris som matchens lirare. Spännande ung spelare, en av de absolut bästa i sin årskull. Förra säsongen avgjorde han P20-finalen för sitt Edsbyn (ett lag som nu får chansen att försvara guldet på Tele2). Oscar Wikblad kommer nu att spela sin första stora final.

LÄS MER: Wikblad vass – men målen förgäves

Daniel Andersson, Villa Lidköping (5)

Den här utnämning kräver en lite mer utförlig motivering. Daniel Andersson har legat här som forward i Veckans lag från när Villa åkte ur (efter 0–3 i matcher) mot Bollnäs. I den sista matchen jobbade han över stora ytor och var den som visade mest vilja i Villa att krångla sig ur knipan laget hade hamnat i. Rapp, smart och väldigt kreativ. Daniel Andersson var också den som tände hoppet hemma i Sparbanken Lidköping Arena med sin sena 3–4-reducering.

Att det var just Daniel Andersson som gav allt hamnar ju så här i efterhand i ett annat ljus – för redan då visste Villastjärnan att han skulle sluta med bandyn. Han kommer vara väldigt saknad i den här sporten, den saken är alldeles säker.

LÄS MER: Hyllas i hela bandy-Sverige: "Det har varit en ära"

VECKANS TRÄNARE

Joakim Forslund, Bollnäs (4)

Alla experter fick hålla truten – Bollnäs skickade ut Villa med stora och elaka 3–0 i matcher efter en taktisk triumf som underdog. Bollnäs störde Villa med en aggressivitet favoriten inte hade förväntat sig. Jocke Forslund har minst sagt formtoppat sitt lag ju längre in i slutspelet man har kommit. Hatten av för "Filosofen" som han brukar kallas. Bollnäs spelar final på lördag, och man gör det mot ärkerivalen Edsbyn.

LÄS MER: Veckans lag 17

LÄS MER: Veckans lag 16

LÄS MER: Veckans lag 15

LÄS MER: Veckans lag 14

LÄS MER: Veckans lag 13

LÄS MER: Veckans lag 12

LÄS MER: Veckans lag 11

LÄS MER: Veckans lag 10

LÄS MER: Veckans lag 9

LÄS MER: Veckans lag 8

LÄS MER: Veckans lag 7

LÄS MER: Veckans lag 6

LÄS MER: Veckans lag 5

LÄS MER: Veckans lag 4

LÄS MER: Veckans lag 3

LÄS MER: Veckans lag 2

LÄS MER: Veckans lag 1