Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Han var snudd på makalös"

Elitserieomgångarna rullar på – så även Bandypuls Veckans lag.
Bakom den femte uttagningen står som vanligt Rikard Bäckman som har haft god hjälp från er läsare.
Parentesen anger hur många gånger spelaren har varit med i Veckans lag den här säsongen.

SE ÄVEN: Här är veckans finaste mål

MÅLVAKT

David Erkenborn, Gripen Trollhättan (2)

David Erkenborn fortsätter ge Gripen möjligheter att spela jämna matcher. Mot Edsbyn blev det visserligen förlust för bottenlaget. men Erkenborn gjorde att matchen levde både länge och väl tack vare frilägesräddningar och andra vassa ingripanden. Detta är andra gången David Erkenborn är med i Veckans lag – vilket sänder en signal oma tt han är en av elitseriens hetaste målvakter.

FÖRSVAR

Jonas Nygren, Broberg (2)

Broberg hakar på i slutspelsracet – för närvarande sexa i elitserien före lag som VSK, Hammarby och Vetlanda. Rutinerade halven Jonas Nygren kan laget alltid lita på, han står nästan alltid för helgjutna och stabila insatser. Mot Kalix var han faktiskt mer än bara vanligt bra, och hemmaskrällen mot Vänersborg får vi nog säga att det var Jonas Nygren som avgjorde med sin frislagskanon till 4–1 med halvtimmen kvar att spela.

Anders Spinnars, Bollnäs (1)

2,5 mål per match – det är Bollnäs snitt på insläppta mål hittills. Eller 23 på nio matcher om det klarnar bättre då. Givetvis är grundidén som laget har en faktor till att man släppt in minst mål av alla lag. Men det ska ju utföras på planen också, och där har Anders Spinnars en stor och viktig del. Var riktigt bra hemma mot Villa, och nätade även på hörna.

LÄS MER: Spinnars: "Vi är härdade"

Anders Bruun, Västerås SK (1)

Det började med 4–4 mot Villa – sedan har VSK gaskat upp sig rejält och kommit på att placeringen i elitserien är viktig till slutspelet. När VSK besegrade Vänersborg borta var veteranliberon Anders Brunn så där landslagsbra igen. Flera viktiga brytningar, bland annat när han förhindrade firma Lomanov-Ivanov på deras lyft.

Jocke Svensk, Edsbyn (1)

Jocke Svensk är kanske det bästa exemplet på att det går att vara back men ändå ha stora tekniska kvaliteter i dagens bandy. Är nästan lika bra offensivt som defensivt, och räds inte utflykter som ger honom poäng. Mot Gripen, som långa stunder skakade Edsbyn, gjorde han det för bortalaget viktiga 2–1-målet helt på egen hand när han bröt sig in i straffområdet och nätade ur svår vinkel. Landslagsmässig i allra högsta grad.

Niklas Gälman, Sandviken (2)

Fortsätter att "smyga" med i ett stjärnfyllt Sandviken. Det gör Kalixfostrade Niklas Gälman, från sin ytterhalvsposition i Sandviken. I matchen mot Tillberga stod han, utöver fin aktivitet i 90 minuter, för en fantastiskt vacker passning fram till Christoffer Edlunds 3–1-mål. Detta är andra gången som Gälman är med i Veckans lag – en liten outsider i de här sammanhangen, faktiskt.

MITTFÄLT

Alan Dzhusoev, Sandviken (1)

Nu har han presenterat sig på riktigt, Sandvikens stjärnvärvning från Ryssland. Alan Dzhusoev var snudd på makalös i hemmamatchen mot Vetlanda (8–1) – ägde isen fullständigt. Den mest givna spelaren i säsongens femte Veckans lag.

LÄS MER: En lekfull bandyvind från Ryssland

Johan Löfstedt, Vetlanda (2)

Är så bra i match efter match, omgång efter omgång. Det kan knappast finnas någon enskild spelare som betyder mer för sitt lag än vad Johan Löfstedt gör för Vetlanda. I matchen mot Tellus på Zinkensdamm var han nästan löjligt överlägsen på isen.

ANFALL

Daniel Andersson, Villa Lidköping (2)

Visst, han kanske inte gjorde mycket väsen av sig borta mot Bollnäs, en match som Villa torskade. Men i Veckans lag ska ju hela den senaste veckans insatser tas i beaktande. Och i onsdags när Villa körde över Hammarby så var det Daniel Andersson som var kungen på isen – vad sägs om tre mål, två assist och två fixade straffar?

LÄS MER: Andersson bakom allt när Villa krossade Hammarby

Patrik Nilsson, Bollnäs (1)

Den gamle superforwarden är på nedgång? Knappast. Patrik Nilsson kom till Bollnäs för att ge anfallsspelet en ytterligare dimension och det står utom all rimlig tvivel att han har lyckats med det. Sex mål den senaste veckan – fyra på Gripen och två på Villa – och totalt 18 mål på nio matcher. Det är lika många som han gjorde under hela grundserien i fjol.

LÄS MER: Nilsson har tystat alla tvivlare

Jimmy Berglund, Kalix (1)

Kalix fick en hemsk start borta mot VSK och föll trots att man putsade siffrorna lite mot slutet. Jimmy Berglund var på hugget, och gjorde fyra poäng (tre mål och en assist) – men brände en av sina två straffar. Stark poängskörd mot det regerande mästarlaget.

VECKANS TRÄNARE

Thomas Liw, Edsbyn

Skillnaden i Edsbyn från i fjol är uppenbar – man har gjort ett vägval, där spelet drar åt samma håll som regerande mästarlaget VSK, där det är full fart framåt och fylls på med spelare i offensiven. Thomas Liws Edsbyn spelar en definitivt mer offensiv bandy nu – och har sex raka segrar i elitserien.

LÄS MER: Veckans lag 1

LÄS MER: Veckans lag 2

LÄS MER: Veckans lag 3

LÄS MER: Veckans lag 4