Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Hans insats var något alldeles i hästväg"

Här är Bandypuls Veckans lag igen – det sjätte i ordningen den här säsongen.
Precis som vanligt är det Rikard Bäckman som tagit ut det tillsammans med er läsare.
Den här veckan tas den lite drastiska lösningen med fyrbackslinje till, för att få plats med de som ska vara med.

MÅLVAKT

Patrik Aihonen, Bollnäs (2)

Okej, Patrik Aihonen kanske inte gjorde sitt livs match i 3–3-matchen mot Vänersborg. Men frågan är om inte hans insats i hälsingederbyt mot Edsbyn var något alldeles i hästväg. Räddningen när Daniel Liw från nära håll var på väg att sätta 4–4... nästan sjuk. En benparad i luften som blev helt avgörande för matchen. Förut har det varit en kamp i Bollnäs om förstahandskarna. Nu känns Patrik Aihonen helt given före Niklas Prytz.

LÄS MER: "En av de värsta målvaktsinsatser jag sett"

FÖRSVAR

Daniel Burvall Jonsson, Edsbyn (1)

Edsbyn torskade i hälsingederbyt mot Bollnäs – en bandymatch som fick en total scenförändring. I början ägde Bollnäs, men Edsbyn var på håret att komma tillbaka. När Edsbyn väl var bra så var Daniel Burvall Jonsson mycket fin från sin halvposition. En klasspelare som oftast hamnar lite i skymundan i en stjärntät elitserie.

Hampus Krantz, Tellus (1)

Tellus mest meriterade spelare är lagkaptenen Aksel Örn Ekblom. Men chef över försvaret? Nej, det får vi nog säga är Hampus Krantz. Brytningssäker, placeringssäker och lugn när Hammarby försökte besegra minibrorsan på Zinken. Krantz Tellus släppte bara in två mål i den matchen. Krantz får dock finna sig att vara back istället för libero här i Veckans lag nummer sex.

Måns Engström, Tillberga (1)

Tillberga spöade storebror VSK för första gången i elitseriesammanhang – detta i Västeråsderbyt i fredags. Egentligen skulle flera Tillbergaspelare kunna vara med i Veckans lag, men valet faller på unge liberon Måns Engström. Tuff och säker i luften.

Joel Broberg, Villa (1)

Varvar mellan halven och mittfältet, men oavsett var han spelar så ÄR han svensk bandys superlöfte nummer ett. Fantastisk skridskoåkning och genombrottsförmåga trots att han bara är 16 år.

MITTFÄLT

Vadim Arkhipkin, Broberg (1)

Elitseriens kanske mest utstickande och tongivande spelare just nu. Inledde förra veckan med att göra tre poäng när Broberg föll tungt borta mot Vetlanda. Borta mot SAIK stod han för tre poäng till och var det stora hotet från sin mittfältsposition när Broberg skrällvann. Fullständigt supergiven i Veckans lag.

Johan Löfstedt, Vetlanda (3)

Det börjar bli löjligt, snart. Frågan nu är väl när Johan Löfstedt INTE tas ut i veckans lag? Landslagsmittfältaren ser tillbaka på ännu en vecka av totaldominans – två mål och två assist mot Sirius och dessförinnan tre mål och en assist mot Broberg. Han är höstens stora succé i elitserien, inget snack om det.

Martin Krigh, Tellus (1)

Tellus fortsätter skriva historia som nykomling och lågbudgetlag. Martin Krigh, han med bandy-Sveriges kanske mest imponerande skägg, går i bräschen i varje (skräll)insats som det här laget står för. Mot Hammarby dribblade han till sig en straff, slet som en vansinnig på mittfältet och visade vägen med en propp på Hammarbys David Pizzoni Elfving. En krigare är han, Martin Krigh.

LÄS MER: Så skrällde Tellus mot Hammarby

ANFALL

Stefan Larsson, Broberg (1)

Gammal är faktiskt äldst ibland. Stefan Larsson fortsätter att vara bra, trots att han nu är 44 år och med det elitseriens äldsta spelare. Den gångna veckan lirade han två matcher för Brobergs division 1-lag, men fick hoppa in i elitserien när lagkompisen Joel Wigren blev pappa. Det förtroendet tackade Stefan Larsson för genom att sänka Sandviken borta med två mål. Det ena av målen dammade han in från distans. Klass har ingen ålder.

LÄS MER: Larsson avgjorde på Jernvallen

Patrik Nilsson, Bollnäs (2)

Gör man fyra kassar i ett hett derby så ska man också vara med i Veckans lag. Det är inget att ens debattera. Utöver målen så var han rent allmänt dominant på isen mot Edsbyn. Patrik Nilsson fortsätter att visa klassen i Bollnäs – snittar strax över två mål per match. David Karlsson seglar i ensamt majestät mot skytteligasegern i elitserien, men strax där bakom lär Patrik Nilsson fortsätta jaga.

SE ÄVEN: Höjdpunkter – Nilsson fortsätter ösa in mål

Daniel Andersson, Villa Lidköping (3)

Här är faktiskt elitseriens poängligaledare – tillsammans med lagkamraten och skyttekungen David Karlsson. Daniel Andersson, nu på 22 mål och 13 assist, har gått från klarhet till klarhet efter en lite seg höst. Det är bara han och Johan Löfstedt som tagits ut tre gånger i Veckans lag hittills. I västderbyt mot Vänersborg var Daniel Andersson något av isens konung – aktiv och farlig, två mål och en assist.

VECKANS TRÄNARE

Peter Rönnqvist, Tellus (1)

Inte ens halva elitserien är spelad ännu. Men redan efter elva spelade matcher har Tellus tagit fem poäng – det är stort imponerande om man ser till hur förhandstipsen såg ut för nykomlingen. Peter Rönnkvist har lyckats få ihop ett rätt begränsat spelarmaterial till att kunna hota de flesta lagen i elitserien.

LÄS MER: Andreas Tagg efter Tellus poäng mot Hammarby: "Ekot avtar inte förrän..."

LÄS MER: Veckans lag 5

LÄS MER: Veckans lag 4

LÄS MER: Veckans lag 3

LÄS MER: Veckans lag 2

LÄS MER: Veckans lag 1

Fotnot: Veckans lag tas ut baserat på förra veckans insatser. Därför är inte måndagens omgång med i denna uttagning – den kommer nästa tisdag.