Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Lär inte springa runt i gårdarna och leta bandytränare"

Bandypuls utser Veckans lag – här är det sista från grundserien.
Som vanligt är det Rikard Bäckman som har tagit ut laget tillsammans med er läsare.
Parentesen anger hur många gånger spelaren har varit med i Veckans lag.

MÅLVAKT

Patrik Aihonen, Bollnäs (3)

Storväxt talang som gått från klarhet till klarhet – och med förtroendet som det ger att vara etta kommer också självförtroendet för Patrik Aihonen. Inte långt borta från att hålla nollan mot Vetlanda. Lyckas med hjälp av fin teknik också utnyttja sin fysik. Patrik Aihonen är dessutom en målvakt som har huvudet med sig – och har nu också på ett mer kraftfullt sätt börjat styra sina försvarare.

För Pluskunder: Lär känna Bollnäs: "En svärmorsdröm som ställer upp och fixar med det mesta"

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs (3)

Det kan vara fel att ha honom på halven, för nog spelar han mer på mitten i klubblaget Bollnäs. Men av logistiska skäl blir Hellmyrs halv här – det funkar det med, ska ni se. Hellmyrs, som känner lukten av slutspel och därmed höjer sig några snäpp, avslutade grundserien med två mål och en assist mot Vetlanda, när Bollnäs säkrade tredjeplatsen i elitserien. Med sin energi och sina passningar blir han så klart oerhört viktig för laget nu när det ska avgöras.

För Pluskunder: Bollnäs ställs mot Hammarby i kvarten: "Vi är väl förberedda"

Johan Jansson Hydling, Sirius (3)

Det behöver ju vara ett par Siriusspelare med i Veckans lag efter säkrat kontrakt och "okval" för Uppsalalaget. Här är en vacker berättelse om Siriusfansens favoritspelare, som fansen har en egenkomponerad sång om. Det sägs på sina håll att det här var Johan Jansson Hydlings sista bandymatch, det återstår väl att se hur det blir med den saken. Men om det var så, så var hans avslut på Zinkensdamm mäktigt. Han åkte fram och nätade på straff i den 84:e minuten, för 3–6 och avgjord bandymatch.

Martin Johansson, Villa Lidköping (4)

Villa-libero, kanske elitseriens allra bästa försvarsspelare, rundade av elitserien med att smälla in två hörnor på Tellus (på Ekvallen i Gustavsberg) när elitseriesegern säkrades. Vinnartyp som är värd sin vikt i guld för finalkandidaten Villa.

För Pluskunder: Lär känna Villa: " Fuskar gärna för att vinna på träning"

Stefan Edberg, Västerås (2)

Oerhört viktig för VSK – och frågan är om inte Stefan Edberg är rent av landslagsmässig nu. Vinner kamper, tar kamper – ger energi till sitt lag. När Edberg hamnade i luven på Linus Forslund i den sista elitserieomgången var det i stort sett enda gången som VSK-fansen vaknade till och sjöng högt i sin arena. Vinner oerhört många dueller ute på isen – och är svår att ta sig förbi.

För Pluskunder: Edberg rök ihop med Forslund – tände matchen

Felix Pherson, Vänersborg (2)

Visade upp en nästan obehaglig fart i sista elitseriematchen mot Edsbyn (hans förra lag, dessutom). Dessutom dominerade Rättviks-Pherson hela bandymatchen i stort. I form inför slutspelet, det är alldeles säkert.

MITTFÄLT

Mikael Olsson, Västerås (2)

Avslutade elitserien på sitt dominanta vis – behärskar så oherhört mycket i sitt bandyspel; jobbar och täcker ytor defensivt, levererar poäng offensivt Är överallt och nästan alltid på rätt sida. Mot SAIK hoppade han in från utvisningsbänken och gjorde mål direkt...

För Pluskunder: Lär känna VSK: "Kan vara riktigt läskig, faktiskt"

Robin Öhrlund, Vänersborg (1)

En av svensk bandys största superlöften har börjat ta sig för mer och mer i elitserien – Robin Öhrlund har dessutom hittat ett nära samarbete med en annan supertalang: ryssen Nikita Ivanov. Ska så klart bli oerhört spännande att se vad de unga herrarna kan ta och hitta på i slutspelet mot Villa...

ANFALLARE

Viktor Broberg, Sirius (1)

Uppsalas evige comebackspelare – för femtioelfte gången kom Vikor Broberg in i Sirius mot slutet av säsongen. När laget så stod inför den avgörande uppgiften – Hammarby borta – klev forwardsveteranen fram och fixade så Sirius slipper kvala för första gången på fem år. med sina tre mål i matchen. Imponerande.

För Pluskunder: Gratisspelaren sköt sköt Sirius på semester

Patrik Nilsson, Bollnäs (2)

Så står vi då vid facit efter 26 omgångar i Bollnäs för Patrik Nilsson, årets man i svensk bandy vid två tillfällen. Hur han gjorde sin debut i hälsingelaget? Tveklöst väldigt bra – gör skillnad för spetskompetensen i laget, det är nästan övertydligt. 46 mål i elitserien och en fjärdeplats i skytteligan talar sitt tydliga språk – och han rundade av med fyra mot Vetlanda, varav ett var ett trollerinummer med bollen uppe i skyn. Prickade även målramen vid två tillfällen.

SE ÄVEN: Patrik Nilsson dominerar på listan över Veckans mål

Erik Pettersson, Sandviken (3)

Såg riktigt rapp och pigg ut mot VSK i sista omgången. Erik Pettersson smackade in 1–0-målet på hörna för SAIK – och räddade sedan laget i prestigemötet när han satte 4–4 en sekund in på övertiden. Behärskar det mesta på en bandyplan – och tillsammans med Christoffer Edlund blir "Stålpojken" så klart oerhört viktig är bandyns två giganter drabbar samman igen redan i kvartsfinalen.

VECKANS TRÄNARE

Olle Gabrielsson, Sirius (1)

Han fick en av elitseriens på pappret tunnaste och mest omeriterade trupper i sina händer inför säsongen. Då uträttade Olle Gabrielsson stordåd med det han fick – Sirius slipper kvala för första gången sedan Gustav Vasa, efter att ha spöat Bajen på Zinken med 7–3 på Zinken. Omtyckt ledare som ser människor – det är så tydligt att det även når Bandypulsredaktionen. I Sirius, som gått ut med att man vill satsa, lär man inte springa runt i gårdarna och söka efter bandytränare till nästa säsong, i alla fall...

För Pluskunder: Gabrielsson om ledarskap, talangutveckling och Sirius juniorer

LÄS MER: Veckans lag 13

LÄS MER: Veckans lag 12

LÄS MER: Veckans lag 11

LÄS MER: Veckans lag 10

LÄS MER: Veckans lag 9

LÄS MER: Veckans lag 8

LÄS MER: Veckans lag 7

LÄS MER: Veckans lag 6

LÄS MER: Veckans lag 5

LÄS MER: Veckans lag 4

LÄS MER: Veckans lag 3

LÄS MER: Veckans lag 2

LÄS MER: Veckans lag 1