Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypuls utser Veckans lag: "Överglänste stjärnorna – och det säger inte lite"

När Veckans lag firar tvåsiffrigt testar Bandypuls en fyrbackslinje.
Bakom uttagningen står Rikard Bäckman och Christoffer Million med god hjälp av er läsare.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

MÅLVAKT

Martin Falk, Sandviken (1)

Sandvikens målvakt hade en stor del i att laget fick behålla sin 2–0-ledning mot Broberg på annandagen efter "två idioträddningar" – en i första halvlek och en i början på andra.

 

FÖRSVAR

Per Hellmyrs, Bollnäs (4)

Mittfältare i derbyt mot Edsbyn, men är – som bekant – högerhalv i grunden. Spelar bandy på en nivå som nästan ingen annan när han är som bäst. Med Hellmyrs i en "friare roll" längre upp i banan får Bollnäs en helt annan dynamik i offensiven.

LÄS MER: Oscar Jonsson dömer ut Edsbyns derbyinsats

Patrik Sjöström, Västerås SK (2)

Fyra mål (och en hjärnskakning) i ett annandagsderby – som försvarare. Då har man en plats i Veckans lag, inget snack om det. Den vasse skytten Sjöström fortsätter att vara i händelsernas centrum säsongen 2015/2016. Blir han inte knockad själv så knockar han andra.

Ilari Moisala, Vänersborg (1)

Värvades som försvarsjätte från Broberg, men hade en tuff start i Vänersborg och flyttades från liberoplatsen till back. Var fläckfri i derbyt mot Gripen Trollhättan som visserligen var enkelriktat (10–1), men om det har funnits tvivlare till Ilari Moisala så kan de nu konstatera att finländaren börjar växa in i IFK-kostymen.

Samuli Helavuori, Bollnäs (2)

Uttagen även i förra veckans elva efter en stormatch mot SAIK. På annandagen följde den finske vänsterhalven upp den insatsen med att göra karriärens kanske bästa match . Tremålsskytten Samuli Helavuori överglänste till och med lagets storstjärnor Berlin och Hellmyrs – och det säger inte lite.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

 

MITTFÄLT

Tim Persson, Villa Lidköping (1)

Det tidigare superlöftet från Vetlanda har ännu inte nått sin fulla potential. Under elitseriens första hälft har han stundom varit blek, men på annandagen stod 24-åringen – med farten som sitt adelsmärke – för sin bästa match för säsongen i ett Villa som fortsätter imponera.

Johan Löfstedt, Vetlanda (2)

Han är inte bara karismatisk och orädd att säga vad han tycker , Vetlandas lagkapten. Han är en makalös bandyspelare också. Tre mål och tre assist i Vetlandas 8–7-seger mot Sirius på annandagen. Fantastisk även mot VSK veckan innan. En artist med sin fina klubba och skridskoåkning.

Daniel Berlin, Bollnäs (3)

En till Bollnässpelare? Ja, det är bara att skicka in sin avskedsansökan om inte Daniel Berlin får en plats i Veckans lag. Som tidigare sagts: Troligen världens bäste tvåvägsspelare och en enorm pådrivare i det Bollnäs som verkar ha vaknat på allvar. En gigant i annandagsderbyt.

TV: Se höjdpunkterna från Edsbyn–Bollnäs

 

ANFALL

Markus Kumpuoja, Sirius (1)

Sirius åkte till Småland och utmanade Vetlanda i stort sett ända in på mållinjen, men föll med 7–8. Markus Kumpuoja, som är Uppsalalagets stora utropstecken den här säsongen, gjorde fem mål och en assist. Är nu delad sjua i elitseriens poängliga med 25 poäng på 15 matcher. Mycket imponerande i ett lag som har gjort 46 mål.

Joakim Hedqvist, Vänersborg (2)

Jocke Hedqvist fortsätter leverera. Efter fem mål i Vänersborgs annandagskross av Gripen Trollhättan ligger veteranen med världens bästa skott fyra i elitseriens skytteliga. Han är dessutom delad etta i kolumnen för hörnmål.

Daniel Mossberg, Sandviken (2)

SAIK:s offensiv var nästan förlamande blek i bortamötet med Bollnäs. Till returmötet i Göransson Arena flyttades Daniel Mossberg upp från mittfält till anfall – och gjorde succé direkt med tre mål och en assist. Fyllde på med två nya mål i annandagsmötet med Broberg.

 

VECKANS TRÄNARE

Joakim Forslund, Bollnäs (1)

Sex poäng av åtta möjliga och obesegrat i dubbelmötena med Edsbyn och Sandviken. Det är ett enormt facit för Bollnäs vars första halva av säsongen varit sådär – fram till nu. Jocke Forslund känns inte som mannen som blir pressad i första taget, men efter fyra imponerande insatser mot toppmotstånd han lär vara betydligt mer lättad i dag än för några veckor sedan.

 

LÄS MER

Veckans lag – första uttagningen

Veckans lag – andra uttagningen

Veckans lag – tredje uttagningen

Veckans lag – fjärde uttagningen

Veckans lag – femte uttagningen

Veckans lag – sjätte uttagningen

Veckans lag – sjunde uttagningen

Veckans lag – åttonde uttagningen

Veckans lag – nionde uttagningen