Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa tipsen: Så skapar du ditt drömlag i Bandypuls Manager

 
Bandypuls Manager
Visa alla artiklar

Bandypuls lanserar nu sitt managerspel – en nyhet för i år.
Är du kund hos oss så är det bara sätta igång att spela, och tävla om fina priser i slutet av säsongen 2019/2020.
– Jag hoppas och tror att det här är välkommet hos bandyälskarna, säger Rikard Bäckman, som varit med och skapat Bandypuls Manager.

Skapa ditt lag på bandypuls.se/manager

Bandypuls Manager är här – spelet där du ska ta ut en målvakt, tre försvarare, fyra mittfältare/halvor, tre anfallare och en tränare, och på så vis bilda ditt egna bandylag.

– Ibland är det enklast att bara gå till sig själv. För fotboll och hockey finns det en uppsjö av sådana här spel på marknaden – men i bandy har det verkligen saknats, jag har själv saknat det, säger Rikard Bäckman, Bandypulsredaktör som tillsammans med Everysport har utvecklat spelet.

Att sätta ihop sitt lag är inte svårt, utmaningen är att träffa rätt i laguppställningen. Spelarna kostar mellan 40 000 och 200 000, tränarna mellan 40 000 och 80 000. Poäng delas ut för mål, assist, målvaktsstatistik, tränarna får poäng för segrar och oavgjorda – medan utvisningar ger minuspoäng. Dessutom delas poäng ut av Bandyplus redaktion till de tre bästa spelarna i varje elitseriematch.

– Jag skulle nog säga att det är medelsvårt, för att vara med och hugga om topplaceringarna i Bandypuls Manager krävs nog lite bandykoll, säger Rikard Bäckman.

Skapa ditt lag på bandypuls.se/manager

Villas Joakim Andersson är dyrast på spelet – han går för maxvärdet 200 000. Exempel på andra spelare som det kostar en rejäl slant att ha i sitt lag är Jocke Hedqvist, Vänersborg, Johan Löfstedt, Villa, Daniel Burvall Jonsson och Tuomas Määttä, Edsbyn, Per Hellmyrs, Christoffer Fagerström, Pertti Virtanen och Daniel Mossberg från Bollnäs samt Jesper Jonsson, VSK.

Utmana dina kompisar - så funkar Bandypuls Manager

– Jocke Andersson är en het kandidat till att vinna elitseriens poängliga. Då kostar han därefter i Bandypuls Manager. Övriga som räknas upp är också spelare som lämnar en relativ poänggaranti så här på förhand, säger Rikard Bäckman.

Vilka parametrar har det tagits hänsyn till i värderingen av alla spelare?

– En hel massa: All offentlig statistik som finns att tillgå från tidigare säsonger. Hörn- och straffskyttar. Lagen som spelarna representerar utifrån hur vi rankar dem. Potential. Konkurrens i laget. Sen är det ju även lite känsla inblandat. Givetvis finns det minor att gå på, precis som att man som spelare av Bandypuls Manager kan göra rejäla fynd ...

– Det är också viktigt att poängtera att du har en miljon att handla elva spelare och en tränare för till sitt lag. Det ger ett snitt på drygt 83 000 per individ. Efter alla värderingar så är det faktiska snittpriset per spelare och tränare oerhört nära 83 000, säger Rikard Bäckman.

Varianterna på hur man kan bygga sitt lag i Bandypuls Manager är många – men det går inte att ha hur många storstjärnor som helst. Då tar nämligen pengarna slut. Betänkas skall också att den spelare man väljer som lagkapten i sitt lag genererar dubbla poäng.

– Det finns flera sätt att ta sig fram i spelet. En väg är att plocka ett par spelare med poänggaranti som ska bära laget, och sedan fylla ut med de billigaste spelarna. En annan är att försöka ligga runt 80 000-kronorsnivån över hela linjen. En tredje är att försöka fynda sig igenom spelet ... Det är också själva syftet för att ge spelet liv, säger Rikard Bäckman

Bäckmans sju heta tips – så lyckas du i Bandypuls Manager

► Håll koll på spelprogrammet i elitserien – byt in spelare efter hur lagen spelar aktuell vecka.

► Var aktiv på marknaden, utnyttja dina byten.

► Byt bort skadade eller avstängda spelare.

► Akta dig för försvarsspelare som drar på sig för många utvisningar – men sikta in dig på hörn- och straffskyttar.

► En förstamålvakt i ett lag som historisk släpper in få mål är att föredra. Har målvakten du valt en bra kastarm så är det ännu bättre – målvaktsassist ger höga poäng i Bandypuls Manager.

► Assist på hörna ger samma poäng som en spelassist – precis som i verkligheten. Vet du vilka som brukar slå in hörnor i elitserielagen? Då finns lätta poäng att håva in.

► Tränare ger inte lika mycket poäng som spelare – så det kan vara värt att ha en billig tränare om du på så sätt får loss pengar till din stjärnvärvning.